Twitter lanceert advertising API

Geschreven door op
Twitter lanceert advertising API

UPDATE 21/02: Twitter heeft inderdaad zijn Advertisers API aangekondigd in een blogpost. Momenteel beperken ze de toegang nog tot enkele grote bedrijven die relevante marketing services aanbieden (Adobe, Salesforce, etc.). Het is dus nog even wachten vooraleer het echt open wordt gezet voor iedereen.

De geruchten gaan al enkele maanden de ronde: Twitter zou druk bezig zijn met het opzetten van een Advertising API. Maar een artikel dat gisteren op Mashable verscheen doet sterk vermoeden dat het vandaag dan toch zover is. Het gerucht is op Twitter zelf alvast een eigen leven gaan leiden...

Waarom is de Twitter advertising API goed nieuws?

Twitter advertising platformEen advertising API heeft heel wat voordelen voor adverteerders. Momenteel kan je op Twitter enkel advertentie per advertentie opzetten. Dit houdt heel wat beperkingen in voor grote adverteerders. Het opzetten en onderhouden van een grote campagne is hierdoor namelijk enorm tijdrovend.

Door toegang te verlenen via een advertising api wordt het voor online marketing bedrijven en grote marketeers eenvoudiger om hun campagnes te beheren én wordt het mogelijk om in real-time in te spelen op veranderingen.

Wat is een API?

API staat voor Application Programming Interface. Het is in principe dus een interface die het mogelijk maakt om verschillende software applicaties met elkaar te laten communiceren. Concreet betekent dit dat programmeurs informatie van Twitter kunnen gebruiken in hun eigen applicaties. Een bekend voorbeeld van een dergelijke API is bijvoorbeeld een geïntegreerde twitterfeed.

Zoals je merkt maakt Twitter dus al wel gebruik van API's voor heel wat zaken. Maar dus nog niet voor hun advertentie platform. Daar zou nu dus verandering in komen met de aangekondigde advertising API.

Wat kunnen we verwachten van de Twitter advertising API?

Als we de Twitter advertising API vergelijken met de advertising API van Facebook kunnen we de volgende zaken verwachten:

  • Eenvoudiger opzetten en onderhouden van uitgebreide campagnes
  • Betere targetting van campagnes
  • Integratie twitter advertising in op maat gemaakte marketingsuites
  • Twitter wordt een volwaardig advertentie platform naast Facebook en Google

Topics: Adverteren

Ook interessant om te weten