Pinterest Analytics

Geschreven door op
Pinterest Analytics

Goed nieuws voor bedrijven die Pinterest reeds ingeschakeld hebben in hun marketing communicatie: Pinterest lanceerde afgelopen week zijn eigen analytics platform.

De voordelen van Pinterest Analytics

Pinterest analytics dashboardDoor bedrijven toegang te geven tot de statistieken over hun pins zet Pinterest een volgende stap richting de introductie van advertenties of betaalde pins. Adverteerders willen immers kunnen meten wat de impact is van een specifieke pin. Hoeveel interactie heeft die opgewekt en hoe groot is het bereik?

Zo heeft ook Facebook de introductie van Insights gebruikt om hun advertentie inkomsten een boost te geven.

De eerste versie van Pinterest Analytics is nog vrij basic. Je kan als website eigenaar je Pinterest account koppelen aan je website en op die manier krijg je gegevens over hoe jouw content verspreid wordt op Pinterest. Je kan opvolgen welke foto's gepind worden, hoe vaak deze foto's gerepind worden en hoeveel mensen ze bereiken. Daarnaast kan je ook nagaan hoeveel bezoekers een pin naar je website gebracht heeft.

De beperkingen van Pinterest Analytics

Wij blijven persoonlijk echter nog wat op onze honger zitten bij de huidige release. Net zoals bij Facebook Insight ben je als adverteerder beperkt tot de statistieken die je voorgeschoteld krijgt. Je kan niet zelf door je data gaan spitten om specifieke patronen op te sporen of om metrics met elkaar te vergelijken.

Het zou veel interessanter zijn als Pinterest zijn data zou openstellen voor een integratie met Google Analytics. Dit zou je immers informatie kunnen opleveren die ├ęcht belangrijk is om te beslissen of je al dan niet wilt investeren in Pinterest.

Door de huidige beperkingen is Pinterest Analytics nog niet meteen concurrentie voor uitgebreidere Pinterest analytics tools. De mannen van Octopin kunnen dus nog even op hun beide oren slapen.

Topics: Analytics, Social Media

Ook interessant om te weten