Google Film: The internship

Geschreven door op
Google Film: The internship

The Internship Google Film PosterOver een kleine maand is het zover: dan verschijnt de allereerste Google film. The Internship is niet gemaakt door Google zelf, maar het bedrijf staat wel centraal in de film en verleende ook zijn meewerking aan de realisatie. Zo werd een groot deel van de film opgenomen in Mountain View, het hoofdkantoor van Google. Daarnaast figureren ook heel wat medewerkers van de internetgigant in de film.

The Internship

The Internship is een komedie die de snel veranderende werkomgeving in de kijker zet. Door de toenemende digitalisering zien heel wat oudere werknemers zich genoodzaakt om zich drastisch aan te passen. Zo ook de twee hoofdrolspelers; Vince Vaugn en Owen Wilson. Zij worden ontslagen als verkoper omdat ze niet langer mee zijn met de nieuwste technieken.

Ten einde raad gaan de twee samen op zoek naar een nieuwe job. Tot dat ze op de kans stuiten om stage te lopen bij Google. Hier belanden ze tussen tientallen andere stagairs die vele malen jonger én slimmer zijn. Dit is het begin van een bitsige strijd om toch maar één van de felbegeerde jobs te bemachtigen.

Een echte geek-film

Het verhaal van de film is niet meteen erg hoogstaand te noemen. Maar toch vermoeden we dat deze film heel wat mensen zal aanspreken. Er lopen immers genoeg Geeks en Nerds rond die alles wat het Google-logo draagt aanbidden. We kunnen dus stellen dat de makers van de film het handig aangepakt hebben door Google als locatie uit te kiezen.

Hier bij bakerMEN kijken we alvast uit naar 7 juni, de dag dat de film in première gaat. Hieronder vind je alvast de trailer van The Internship terug.

Topics: Search Engine Optimisation

Ook interessant om te weten