Pinterest voegt informatie toe aan Pins

Geschreven door op
Pinterest voegt informatie toe aan Pins

Gisteren maakte Pinterest bekend dat ze het mogelijk maken om extra informatie toe te voegen aan pins. Waar je vroeger beperkt was tot een beschrijvend stukje tekst bij je foto zal dit vanaf nu uitgebreid kunnen worden.

Rich Pins

Pinterest heeft deze nieuwe soort pins "rich pins" genoemd en ze bevestigen alvast dat er onderscheid gemaakt zal worden tussen 3 verschillende soorten pins.

  • Product Pins kunnen gebruikt worden voor, what's in a name, producten. Zo wordt het voorbeeld aangehaald van kleding of meubels waarbij dan ineens de prijs, de huidige beschikbaarheid en de verkooppunten vermeld worden. Deze informatie zal dus gekoppeld moeten kunnen worden aan beschikbare databases. Een grote firma gaat dit immers niet dagelijks aanpassen.
  • Recipe Pins bevat dan weer extra informatie over de ingrediĆ«nten, het aantal porties of de kooktijd.
  • Movie Pins gaan dan weer informatie opnemen over ratings, cast members en andere filmweetjes.
  • Op zich lijkt dit misschien geen enorm grote meerwaarde voor de movie en recipe pins aangezien het grootste deel van deze informatie vrij statisch is en dus ook evengoed opgenomen zou kunnen worden in de beschrijvende tekst. Maar het opent alvast mogelijkheden naar nieuwe sorteer mogelijkheden. Zo zou Pinterest al snel kunnen uitgroeien tot de grootste receptensite ter wereld door bezoekers recepten te laten ontdekken aan de hand van bepaalde ingrediĆ«nten.

    Waarom zie ik nog geen Rich Pins?

    voorbeeld van een recipe pinMomenteel heeft Pinterest het gebruik van Rich Pins nog beperkt tot een samenwerking met enkele bedrijven (zoals Rotten Tomatoes, 101 Cookbooks en Ebay). De functie is dus nog niet beschikbaar voor iedereen die zijn producten of recepten op Pinterest post. Of en wanneer dit het geval zal zijn is nog niet bekend.

    Om toch al een sneak-preview te kunnen krijgen van hoe die extra informatie er dan uitziet moet je gebruik maken van de nieuwe lay out van Pinterest. Is dit al het geval? Neem dan hier een kijkje om een Product Pin in actie te zien!

Topics: Social Media

Ook interessant om te weten