Hoe kun je Foursquare specials inzetten als bedrijf?

Geschreven door op
Hoe kun je Foursquare specials inzetten als bedrijf?

Misschien ken je Foursquare nog niet. Daarom zullen we eerst even kort nagaan wat Foursquare precies is en waarom je het zou moeten gebruiken. Daarna nemen we de zogeheten "specials" onder de loep. Deze specials geven je de mogelijkheid tot persoonlijk en verrassend contact met (potentiële) klanten. In dat persoonlijke contact ligt nu precies de kracht van Foursquare specials. Ik zal dat uiteindelijk toelichten met wat praktische voorbeelden zodat jij ook aan de slag kan met Foursquare voor jouw bedrijf!

foursquare special sticker

Wat is Foursquare eigenlijk?

Foursquare is een gratis website en een Android en iPhone app waar je kan inchecken op plaatsen waar je op dat moment bent. Bij elke check-in kun je je vrienden vertellen wat je aan het doen bent en een foto toevoegen. Bij plaatsen waar je al eens bent geweest kun je tips achterlaten voor andere Foursquare gebruikers. Als je zelf nieuwe plaatsen hebt ontdekt die je wilt gaan bezoeken kun je deze toevoegen aan je "To-do" lijstje.

Hoe meer je incheckt, hoe leuker het wordt.

Voor elke plaats is er namelijk een strijd om het "Mayorship". Dit is de eretitel voor de persoon die de afgelopen 60 dagen het vaakst heeft ingecheckt op die plaats. Verder geeft Foursquare je badges, een soort medailles, voor allerlei gelegenheden.

Waarom zou je Foursquare gebruiken?

"Pff... Nog een social media app..." Denk je misschien. En dat klopt: het is een "sociale" app. Maar vrees niet! Foursquare is geheel gebouwd voor jouw gemak.

Sneller plaatsen of dingen om te doen vinden

Tips van anderen geven je ideeën wat er te koop of te doen is en besparen je heel veel tijd. Bij elke plaats kunnen tips worden toegevoegd. Als mensen dus iets vinden waarvan ze denken dat het interessant kan zijn voor andere gebruikers kunnen ze dit zo laten weten. Stel je voor dat je op zoek bent naar een plaats om te lunchen en je ziet bij een plaats twee tips staan: "Probeer hier de Geitenkaas Salade, de beste van heel Antwerpen! (En goed betaalbaar)" en "Het gratis WiFi wachtwoord hier is F2HDL33_11". Meer heeft een mens niet nodig.  Je zoektocht naar een plek om te eten "just got a whole lot easier"!

Specials (kortingen en beloningen) ontvangen van bedrijven

Specials zijn beloningen van bedrijven aan Foursquare gebruikers voor het inchecken bij hun plaats. Als je (vaak) incheckt, wordt je beloond op basis van je check-in op Foursquare. Voorbeelden van leuke specials zijn: "Check je hier voor het eerst in? Ontvang 20% korting bij de kassa." of "Check hier in met 3 van je vrienden en ontvang een gratis pint voor jullie alle vier!" Uiteindelijk wordt je natuurlijk beloond omdat je een klant bent of reclame voor het bedrijf maakt (door je check-in met vrienden te delen).

Deze manier van mensen belonen voor hun klandizie of reclame leidt ons tot de kracht van Foursquare voor bedrijven. Maar hoe maak kan je met jouw bedrijf nu succesvol gebruik maken van specials?

Foursquare specials succesvol inzetten als bedrijf

Als bedrijf probeer je altijd te onthouden wie je beste klanten zijn. Het liefst geef je hen wat extra persoonlijke aandacht zodat ze weten dat je hen erg waardeert. Foursquare is in dit opzicht jouw digitale assistent. Hij houdt bij wie er allemaal bij je bedrijf is geweest en hoe vaak zij zijn geweest. Zo kun je nog meer mensen persoonlijk bedanken. Dit geeft een enorme boost aan het "feel good" niveau van je klanten en versterkt de persoonlijke band tussen klant en bedrijf.

Je hebt als bedrijf een aantal soorten specials die je kunt inzetten. Het doel van deze specials varieert van het aantrekken van groepen mensen tot het belonen van loyale klanten.

Mayor special

Je beste klant verdient natuurlijk de beste behandeling. De mayor is jouw trouwste bezoeker op Foursquare. Met een mayor special beloon je dus je trouwste (Foursquare) bezoeker. Als er een leuke beloning staat op het mayorship helpt dit ook nog eens om de strijd tussen bezoekers om het mayorship nog wat extra op te krikken.

Loyalty special

Vaste klanten bezoeken regelmatig je bedrijf. Hiervoor wil je hen graag bedanken. Met een loyalty special beloon je mensen die je locatie een X aantal keren bezocht hebben of voor elke X keer dat ze je locatie bezoeken. Zo kun je mensen bijvoorbeeld op hun 5e, 10e, 15e etc. check-in belonen. Dit is een goede aanmoediging voor mensen om voortdurend langs te blijven komen bij je bedrijf.

Friends special

Deze special is een leuke manier om groepen vrienden naar jouw bedrijf te trekken. Stel het verplichte aantal vrienden in dat moet inchecken en beloon een groep Foursquare vrienden als ze samen inchecken op jouw locatie. Zo kun je als cafe bijvoorbeeld een gratis rondje geven als er 5 Foursquare vrienden inchecken. Een groepje jongeren die op zoek is naar een cafe kun je met een friends special dan zo overhalen.

Swarm special

Grote groepen kunnen voor een goeie omzet zorgen in bijvoorbeeld de horeca. Voor deze special stel je een minimum aantal mensen in die binnen een tijdsvak van 3 uur moeten hebben ingecheckt bij jouw bedrijf. Zo kun je bijvoorbeeld een groep van 10 mensen overhalen naar jouw restaurant te gaan omdat jij hun een special aanbiedt van een gratis 4e gang als ze alle 10 inchecken in het restaurant.

Flash special

Stel je hebt een aantal producten op voorraad en je wilt deze voorraad deze middag nog verkopen. Met een Flash special stel je in hoe vaak deze special "unlocked" kan worden. Daarna is het op=op, net als met de producten uit je voorraad. Deze special is handig als je op bepaalde tijden een promotie wilt doen voor een van je producten.

Newbie special

Je bent natuurlijk blij als een nieuwe bezoeker jouw bedrijf binnengaat. Soms heb je het echter zo druk dat je deze mensen niet direct persoonlijke aandacht kan geven om ze vertrouwd te laten voelen. Een newbie special kan alleen unlocked worden door mensen die voor het eerst inchecken in jouw bedrijf. Zo kun je ze toch persoonlijk bedanken voor hun bezoek aan je bedrijf door er een beloning aan vast te knopen die bij jouw bedrijf past.

Check-In special

Ten slotte zijn er nog "gewone" check-in specials. Nadat je zoveel moeite hebt gedaan om al die bijzondere bezoekers te belonen zou je bijna vergeten om "gewone" incheckers te laten weten dat je hun bezoek waardeert. Hiervoor is de check-in special perfect: Deze special kan worden verkregen bij elke check-in.

Claim gratis je bedrijf op Foursquare en begin mensen te bedanken voor hun bezoek

Grote kans dat jouw bedrijf al is aangemaakt door fervente Foursquare gebruikers die bij jou wilden inchecken. Daarom hoef je waarschijnlijk alleen nog maar je "venue" zoals je plaats op Foursquare heet, te claimen. Begin mensen te bedanken voor hun bezoek en klandizie. Zo bouw je wederzijds vertrouwen op en maak je van jouw bedrijf een plek waar mensen graag komen.

 

Topics: Social Media

Ook interessant om te weten