Alle foto's op 1 plek met Google+ Events

Geschreven door op
Alle foto's op 1 plek met Google+ Events

Denk nog eens terug aan je laatste verjaardagsbezoek, etentje of familie uitje.. Grote kans dat je met meerdere personen foto's en/of filmpjes hebt gemaakt met je smartphone. Na afloop van de verjaardag, het avondje uit of een ander evenement begint vaak het (e-mail)contact tussen de deelnemers: "Kan je mij die foto doorsturen toen we met z'n allen aan tafel zaten?", "Heb jij dat filmpje van Bart nog toen hij de kaarsen van z'n verjaardagstaart uitblies?". Admit it, zulke berichten staan in onzer allen mailbox.

Zou het niet veel makkelijker zijn als er een manier was waarbij alle foto's en filmpjes van iedereen op één en dezelfde plek te vinden zijn?

Dat vonden de mensen van Google + blijkbaar ook! Zij hebben namelijk een oplossing: Google + Events.

Google Plus Events

Google Plus Event ScreenshotMet de functie "Evenementen" op Google Plus kun je mensen uitnodigen voor je verjaardag, etentje, borrel et cetera. Je vult hun e-mailadres in en ze krijgen een mailtje met een uitnodiging waarbij ze "Ja", "Nee" of "Misschien" kunnen kiezen.

Google Plus app

Om de foto's van je mobiel te delen met andere deelnemers moet je wel de Google Plus app op je telefoon downloaden. Als je deze blog op je mobiel leest kun je hier direct de Google + app downloaden:

Leuk extraatje is dat Google + evenementen automatisch worden opgeslagen in je Google Agenda. Zo hoef je maar één keer op "Ja" te drukken en staat het evenement, met adres en al, in je Google Agenda. Zo kan je ook direct vanaf je mobiel met Google Maps navigeren naar de locatie waar het evenement plaatsvindt.

Foto's delen via de app

Als je de Google Plus app open hebt kun je naar het Evenement gaan via het menu. Hier kan iedere deelnemer heel simpel op het "Foto toevoegen" icoontje drukken om één of meerder foto's toe te voegen aan het album van het evenement. Je kan vanaf de app direct een foto maken of je kunt bestaande foto's op je telefoon naar het evenementsalbum uploaden.

Elke deelnemer kan dus heel snel zijn foto's toevoegen aan het album wat door alle deelnemers gezien (en gedownload) kan worden.

Google maakt zelf de mooiste filmpjes over hun producten. Zie hieronder bijvoorbeeld hoe zij vertellen over deze foto sharing functie.

Party modus: real time photo sharing

Nu heb je alle foto's dus al op één plek... Als je dacht dat het niet beter kon... Jawel!

Stel dat je een verjaardagsfeestje hebt van 15:00 tot en met 22:00. In de uitnodiging van het evenement geef je deze begin- en eindtijden aan.

Als mensen eenmaal op het feestje zijn aangekomen kunnen ze de Google Plus app openen en naar het evenement gaan. Bij elk evenement krijgen deelnemers de vraag of ze de Party Modus aan willen zetten.

De functie "Party Modus" zorgt ervoor dat alle foto's en filmpjes die je tijdens de verjaardag maakt automatisch worden toegevoegd aan het fotoalbum.

Na de looptijd van het evenement (in dit geval na 22:00) schakelt deze functie automatisch uit. Een tip: Als je het feestje eerder verlaat, zorg dan dat je de Party Modus uitzet. Anders wordt elke foto die je na vertrek maakt nog geüpload in het album van het evenement. Dit kan gewoon vervelend zijn of soms héél vervelend. You know what I'm talking about...

Zie hieronder nog eens het filmpje van Google over de Party Modus!

 

 Maak je eerste evenement aan op Google Plus!

Heb je binnenkort een verjaardag, feest, uitje of ander evenement waarvoor je mensen wilt uitnodigen? Probeer het eens via Evenementen met Google Plus.

Vind je Google Plus nog verwarrend? Bekijk hier een stap voor stap handleiding voor het aanmaken van een event op Google +. (Deze handleiding gebruikt screenshots van Google + op je computer).

 

Topics: Mobile, Social Media, Google

Ook interessant om te weten