Waarom jouw bedrijf een Google+ Local pagina moet hebben

Geschreven door op
Waarom jouw bedrijf een Google+ Local pagina moet hebben

google plus local logoElke dag zoeken mensen naar bedrijven en winkels op Google...

Hoe kun je nu zorgen dat jouw bedrijf opvalt in de Google zoekresultaten?

Google is voortdurend bezig om zijn producten te ontwikkelen en verbeteren. Het kan daarom zijn dat er in de toekomst weer nieuwe mogelijkheden bijkomen. Juist omdat Google zich steeds ontwikkelt is het van groot belang om op de hoogte te zijn en gebruik te maken van de mogelijkheden die Google biedt. Zo kun je je concurrenten een stapje voor zijn.

Google+ Local

Vandaag bekijken we "Google+ Local". Een krachtige manier voor bedrijven om hun bedrijf bekend te maken aan gebruikers van Google.

Als je zoekt op "bakkerij" zullen er een aantal zoekresultaten verschijnen met foto's, Google Maps kaarten en een lijst met bakkerijen in je buurt.

Met Google+ Local kan je deze resultaten voor jouw bedrijf beïnvloeden en in de juiste richting sturen.

Het voordeel van een Google+ Local pagina

Google's filosofie is erop gericht om gebruikers van Google de meeste waarde te bieden. Hun productupdates zijn dan ook altijd gericht op het bieden van nieuwe mogelijkheden die de mensen die zoeken op Google gaan helpen om hun doel beter te bereiken.

Als je deze mindset overneemt zul je beter begrijpen waarom sommige veranderingen plaatsvinden. Laten we daarom eens kijken wat het nut is van een Google+ Local pagina voor bedrijven vanuit het oogpunt van een Google gebruiker (jouw potentiële klant!).

Hieronder vindt je een beknopte lijst met wat Google gebruikers kunnen vinden en doen met jouw Google+ Local pagina:

  • Zien wanneer je zaak open is. Als er gezocht wordt tijdens je openingsuren zien mensen dat je op dat moment "open" bent.
  • Foto's bekijken van je bedrijf. Voor bijvoorbeeld restaurants is dit een sterke aandachttrekker.
  • Direct navigeren met 1 klik op de muis of telefoon. Als het juiste bedrijfsadres is ingevoerd kunnen mensen heel gemakkelijk via Google Maps de route naar jouw bedrijf vinden.
  • Reviews lezen van mensen die al ervaring hebben met jouw bedrijf. De mening van anderen is een ijzersterk psychologisch principe waar mensen sterk door worden beïnvloedt. Als jouw bedrijf tevreden klanten heeft, slaat dit enthousiasme over op nieuwe klanten.
  • "Engagen" met je bedrijf. Mensen kunnen lezen en reageren op bedrijfsupdates als: "wat gebeurt er rondom je zaak?", "welke promoties zijn er?" et cetera.

 

Al deze voordelen zorgen ervoor dat jouw bedrijf een grotere kans heeft om bekeken, en gekozen te worden door bezoekers op Google. Hiervoor moet je dus wel je bedrijfsinformatie zo volledig mogelijk invullen. Doe deze dingen daarom niet "voor Google" maar besef de waarde die het heeft voor je (potentiële) klanten.

Google Places of Google+ Local?

Google Places is de "oude" naam van Google voor zijn lokale bedrijfspagina's. Met het uitrollen van Google+ worden meer en meer functies van Google samengevoegd met dit platform. Vandaar dat de naam Google+ Local vanaf nu gebruikt wordt. Bedrijven die hun bedrijf via de "oude Google Places" hebben geclaimd zullen vaak nog wel de "oude" Google Places interface te zien krijgen als ze inloggen.

Zelf doen of hulp nodig?

De online marketing dudes van bakerMEN helpen je graag met het opstarten van een succesvolle Google+ Local pagina (en website, en meer!) Drop us a line via ons contactformulier om te zien hoe we jouw bedrijf succesvol(ler) kunnen maken online!

Topics: Social Media, Search Engine Optimisation

Ook interessant om te weten