Hoe staat jouw site in Google?

Geschreven door op
Hoe staat jouw site in Google?

Voor veel mensen is het grotendeels onbekend hoe hun site er in Google uit ziet. Vandaar dat ik vandaag een simpele tip wil delen om je een beeld te geven van hoe jouw site in Google's index is opgeslagen. Door het gebruik van een geavanceerde zoekoptie met de search operator "site:jouwwebsite.be" krijg je een lijst met al jouw pagina's in Google. Het goede nieuws is dat je invloed kan hebben op hoe de resultaten van jouw site er uit zien.

Is je site geïndexeerd?

Als een site "geïndexeerd" is betekent dit dat Google jouw site heeft gezien en de inhoud heeft opgeslagen in zijn database. Op het moment dat de pagina's van je site geïndexeerd zijn, kunnen ze dus verschijnen in Google voor bepaalde zoekopdrachten.

Een website bestaat altijd uit verschillende pagina's. Deze pagina's worden allemaal apart bekeken en opgeslagen in Google's database. Daarom kan het zijn dat sommige, vaak dieper liggende, pagina's van een nieuwe site nog niet geïndexeerd zijn en andere pagina's wel.

Gelukkig kun je heel makkelijk checken hoeveel pagina's van je site geïndexeerd zijn!

Search operators

We zijn gewend om Google te gebruiken voor allerlei "gewone" zoekopdrachten omdat we naar bepaalde informatie op zoek zijn.

In plaats van gewone zoekopdrachten in te typen in de zoekbalk op Google kun je nog veel specifieker zoeken. Dit doe je door gebruik te maken van zogeheten search operators. Veel van deze functies zijn ook beschikbaar als je klikt op "Geavanceerd zoeken".

Om te zien hoe jouw site er uit ziet in Google kun je de volgende search operator echter makkelijk onthouden.

Google eens op "site:jouwwebsite.be"

Typ eens "site:jouwwebsite.be" in het zoekvak van Google. Vervang uiteraard "jouwwebsite.be" met de url van jouw website. Je vindt nu alle zoekresultaten van het domein "jouwwebsite.be". Zo zorg je ervoor dat je alleen resultaten te zien krijgt van jouw website.

Hieronder zie je het voorbeeld van onze site. Je ziet ook dat er 281 resultaten zijn voor ons domein. Dit betekent dat er 281 pagina's op ons domein in Google's index staan.

search operator bakermen domein

Invloed op de zoekresultaten

Misschien merk je op dat de tekst onder het eerste resultaat voor bakerMEN vrij persoonlijk is. Dit stukje tekst heet de meta description. Een van onze werkzaamheden is het optimaliseren van deze zoekresultaten zodat ze zo uniek en aantrekkelijk mogelijk worden om op door te klikken.

Ga eens naar Google en give it a try! Zie hoe jouw site geindexeerd is. Niet tevreden over je resultaten? We can help.

 

Topics: Search Engine Optimisation

Ook interessant om te weten