Last van vervelende advertenties?

Geschreven door op
Last van vervelende advertenties?

Een paar weken geleden kwam ik op een Internations ontmoetingsevent in gesprek met een Italiaanse ober en kok die in hartje Antwerpen woonde en werkte. Toen ik hem vertelde dat ik hier was voor mijn werk en uitlegde wat "Online Marketing" allemaal inhoudt, reageerde hij, without missing a beat,: "Aaaah! So you make those annoying advertisements?! I hate youuu!"

Zo zijn er veel mensen die een negatieve associatie hebben bij de woorden "advertenties", "google adwords" en "online marketing". En ik moet zeggen: Sommige kritiek is terecht. Het gebeurt nog vaak genoeg dat advertenties niet relevant zijn voor de persoon die ze te zien krijgt. Maar er is hoop... Google's algoritmes worden steeds slimmer. Dit geeft adverteerders steeds betere data om advertenties relevanter te maken. Ook kun je zelf aangeven wat jouw advertentie voorkeuren zijn.

Google en jouw privacy

Google vraagt veel gegevens van je. Misschien vind je wel dat ze teveel willen weten. Het is ook goed om je bewust te zijn van wat er met je gegevens gebeurt en waarom. Google zegt te handelen uit het principe "Don't be evil". Of Google zich hier daadwerkelijk aan houdt is een discussie apart. Daar gaan we op dit moment wijselijk genoeg niet op in ;-) Google geeft echter wel de mogelijkheid om te be├»nvloeden welke advertenties je te zien krijgt...

Maak zelf je advertenties relevanter

google advertentie voorkeuren

Google heeft een profiel van jou opgesteld op basis van publieke informatie die je aan hen prijsgeeft. Aan de hand van deze informatie wordt je bijvoorbeeld toegekend aan een groep mensen die ge├»nteresseerd is Online Video, Schoonheid & Fitheid en Boeken & Literatuur. Met deze gegevens wordt rekening gehouden als adverteerders besluiten een bepaalde groep mensen te bereiken met hun advertentie.

Hoe persoonlijker hoe beter

Hoe persoonlijker je advertenties worden, hoe groter de kans dat je er echt wat aan hebt. Door onjuiste informatie te verwijderen en correcte informatie over jouw voorkeuren toe te voegen doe je jezelf dus vooral een plezier. Manage daarom hier je advertentievoorkeuren.

 

Topics: Adverteren

Ook interessant om te weten