Hoe AdWords voor B2B wel werkt

Geschreven door op
Hoe AdWords voor B2B wel werkt

Online gaan er stemmen op dat AdWords voor de B2B markt niet zou werken of nooit gewerkt heeft. Er zou veel minder op ads worden geklikt en bedrijven zouden moeten mikken op de organische zoekresultaten om hoge kosten te vermijden.

Moeten we dan AdWords aan de kant gooien wanneer we de B2B markt betreden? Zeker niet, maar het is wel belangrijk het onderscheid tussen een B2C en B2B campagne te maken en te weten dat een consument anders converteert dan een bedrijf.

Wanneer een bedrijf op zoek gaat naar een nieuwe producten of diensten, gaat dit gepaard met grotere investeringen, meerdere mensen die samen beslissen over het eindproduct en een langere bedenktijd. Wanneer je dan gaat rekenen op snelle koopconversies, krijg je natuurlijk een beter beeld.
b2b

Waar loopt het fout in AdWords B2B?

Google stelt AdWords voor als een simpele oplossing om in enkele clicks een succesvolle campagne op te zetten. De realiteit is echter dat een sterke campagne toch wel wat tijd en geduld vraagt van een marketeer.

  • Bedenk een strategie voor je van start gaat. Wat moet je campagne gaan doen? Wil je meer naambekendheid of wil je net je naam omzetten in klinkende verkopen? Als je niet weet waarop je mikt voor je begint, ga je nooit de roos raken.
  • Wanneer je net start met een B2B AdWords campagne is het belangrijk deze zo goed mogelijk te organiseren. Als je campagne onlogisch in mekaar zit, krijg je lagere quality scores die ervoor gaan zorgen dat je campagne op de lange duur meer zal kosten.
  • Je moet een AdWords campagne altijd zien als een work-in-progress en nooit als een afgewerkt product. Een campagne opzetten kost inderdaad niet zoveel tijd, maar om ze succesvol te maken moet je constant bijsturen en verfijnen. Wanneer je dit niet doet, ga je te breed adverteren en geld uitgeven aan clicks die je niets opleveren.
  • Het belang van de perfecte landingspagina wordt continu onderschat. Wanneer een gebruiker op een niet relevante pagina komt na zijn search query, gaat hij afhaken. Te weinig calls to action en hij raakt gefrustreerd omdat hij niet weet waar hij naartoe moet. Te veel calls to action en je potentiĆ«le klant voelt zich overrompeld en dan ben je hem ook kwijt.
  • Bekijk je AdWords campagne niet apart, maar als deel van een geheel. Integreer het in je hele marketing strategie en speel SEO en AdWords tegen mekaar uit. Een sterke landingspagina aanmaken bijvoorbeeld kan zowel voor SEO als AdWords een groot verschil betekenen.

Kortom, alles draait om constant bijsturen en je potentiƫle klant nooit uit het oog verliezen. In AdWords is je klant meer dan ooit koning en kan je vlot inspelen op wat hij je vertelt, aangezien al zijn acties meetbaar zijn in Google Analytics of AdWords zelf.

Gebruik deze waardevolle informatie en blijf testen en tweaken, ook wanneer de resultaten positief zijn. Alleen zo garandeer je dat je mee bent met je doelpubliek en kan je je voetafdruk vergroten, terwijl je je kosten kan verlagen.

Topics: Adverteren

Ook interessant om te weten