Over sterren, punten en likes

Geschreven door op
Over sterren, punten en likes

Je kent ze vast wel.. De beoordelingen op internet over een paar schoenen (" Ze lopen super!') of over een artikel op een nieuwssite (Vond je dit leuk, indrukwekkend, afschuwelijk, mooi et cetera). Vaak worden er ratings gegeven door middel van gouden sterretjes. Je ziet ze ook wel eens uitgedrukt in punten van 1 tot 10. Maar ook bijvoorbeeld het aantal Facebook likes kan dienen als een beoordeling voor de kwaliteit van iets dat je ziet online. Veel van het effect van beoordelingen heeft namelijk te maken met het psychologische principe "social proof".

Beoordelingen op websites als social proof

Social proof, ofwel sociale bewijskracht, houdt in dat een individu beinvloedt wordt door de mening van een groep andere mensen. Om het 1 tot 5 sterren beoordelingconcreet te maken in het geval van beoordelingen: Als een individu ziet dat een groep mensen een product beoordeeld hebben als "slecht" (Bijvoorbeeld 1,5 ster uit 5) maakt het brein een shortcut door een vooronderstelling te maken dat het product "wel niet zo goed zal zijn, als zoveel mensen dat vinden". Andersom heeft een positieve beoordeling van bijvoorbeeld 4,5 uit 5 sterren evengoed het effect van de sociale bewijskracht. We zijn eerder geneigd te denken dat het "vast wel goed is als zoveel mensen dat zeggen".

Vaak is dit principe erg handig omdat we zo niet alles wat we tegenkomen hoeven uit te pluizen. Dit hebben anderen al voor ons gedaan! Natuurlijk is er het gevaar van manipulatie, waarbij er met opzet en ten onrechte negatieve of juist positieve beoordelingen worden achtergelaten. Daarom is ook geen slecht idee om wat verder research te doen naar een product om te zien of de beoordeling realistisch lijken te zijn.

Een handje helpen

Om mensen een handje te helpen bij het maken van een keuze online, heeft de mening van anderen dus veel invloed. In principe is er voor ieder product, dienst, artikel of bedrijf een manier te bedenken hoe je mensen kan helpen door sociale bewijskracht te gebruiken.

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Stel je voor dat je een bedrijf hebt met een website waar jouw producten worden geshowcased. Door het toevoegen van social media buttons (liever niet te veel) kun je mensen de mogelijkheid geven om een foto van je bedrijf te "liken".

Misschien vinden een heleboel mensen je foto's, bedrijf, producten of artikelen wel leuk, maar kunnen ze dat online niet laten merken.

Er wordt misschien ook wel over jouw merk of producten gesproken op websites die niet in jouw bezit zijn maar die wel de mogelijkheid geven aan mensen om hun mening te delen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Google + Local pagina of een Foursquare plaats.

Maak gebruik van dit soort mogelijkheden en activeer mensen om ook daadwerkelijk een beoordeling achter te laten. Als je product of dienst goed is, heb je er veel voordeel van!

Topics: E-Commerce

Ook interessant om te weten