Google Educates you!

Geschreven door op
Google Educates you!

De info in het helpcenter van Google Analytics was altijd nogal schaars. Dat Google Analytics een gratis product is zal daar vanzelfsprekend mee te maken hebben. Nu komt er daar echter verandering in, want Google wil zijn gebruikers gaan opleiden. Enerzijds lanceren ze de Analytics Academy en ook in Analytics zelf zit nu de Analytics Education.

Analytics Academy

analytics academy

De Analytics Academy gaat de individuele certificatie niet vervangen, het is de bedoeling dat deze online cursus een aanvulling is voor alle beginnende en intermediaire gebruikers. De Digital Analytics Fundamentals cursus start op 8 oktober en loopt af aan het einde van de maand. Je hebt de mogelijkheid om aan het eind van de rit je kennis te testen en krijgt ook een certificaat van volbrenging van Google.

Het gaat om 22 videolessen waarin je eerst meegenomen wordt door de basics van Google Analytics, daarna krijg je best practices mee en tot slot worden de meest voorkomende rapporten uitgebreid besproken. Naast de video’s worden er tijdens het verloop van de cursus ook extra hulp geboden. Op het cursusforum en via Google+ kan je in contact komen met wat Google Teaching Assistants noemt en ook de Google Analytics Experts kun je daar terugvinden.

Analytics Education

Screen shot 2013-10-02 at 12.32.10

In Google Analytics zien we deze week rechts bovenaan een nieuw icoontje verschijnen, als je in het overview gedeelte zit van een van de Standard Reports. Als je op dit afstudeerhoedje klikt opent er een menu dat Analytics Education heet en kan je voor elk onderdeel een beknopte helpfunctie terugvinden. Je krijgt steeds een filmpje met een toelichting over die bepaalde sectie. Anderzijds krijg je een opsomming van de belangrijkste informatie die je er kan terugvinden en hoe je deze info opvraagt. Bijkomend krijg je dan wat hints over hoe je de data kan gaan interpreteren.

Analytics education 1

Analytics education 2

Analytics education 3

De hernieuwde aandacht die Google schenkt aan de info over Google Analytics zou wel eens te maken kunnen hebben met het nakende Universal Analytics, de meest brede versie van data analytics. Google Analytics wordt vanaf dan een breder platform waar niet enkel online geregistreerde data wordt verzameld, maar waar je evengoed offline data, zoals bijvoorbeeld het aantal bezoekers van een fysieke winkel, kunnen worden bekeken. Op dit moment is het nog niet duidelijk of de Analytics Fundamentals cursus iets eenmalig blijft, of dat de Google Academy gaat blijven uitbreiden.

Topics: Analytics

Ook interessant om te weten