Google herbedenkt search advertising

Geschreven door op
Google herbedenkt search advertising

Google AdwordsDe technologie staat niet stil daar bij de jongens van Google. Gisteren kondigde Baris Gultekin (@barisg), Google AdWords Product Manager, op de AdWords blog de geboorte van Dynamic Search Ads aan.

Het gaat hier in om een volledig nieuw formaat van AdWords ads waarbij Google voor een groot deel het roer overneemt. Tot hiertoe was AdWords volledig keywords-gebaseerd. De adverteerder biedt op keywords en stelt relevante ads op. Bij Dynamic Search Ads wordt de focus verlegd van keywords naar de website die je wilt promoten. Een positieve evolutie denken we, want de website zelf is uiteindelijk de plaats "where the magic happens".

Concreet zou de adverteerder de URL van de pagina in kwestie moeten ingeven. Je kan ervoor kiezen om je volledige website te targetten, pagina's met bepaalde woorden, pagina's met bepaalde producten of categorieën, of pagina's met bepaalde strings in de URL. Google indexeert op continue wijze de inhoud van je website met haar crawltechnologie. Wanneer er een relevante zoekopdracht wordt uitgevoerd, genereert Google zelf een ad met een titel (gabaseerd op de uitgevoerde zoekopdracht) en inhoud (gebaseerd op de meest relevante landingspagina).

AdWords dynamic search ads

Op dit moment zijn Dynamic Search Ads beschikbaar als gesloten bèta. Hier kan je je inschrijven.

Topics: Google AdWords, Search Engine Optimisation

Ook interessant om te weten