Facebook admins: wie zei wat?

Geschreven door op
Facebook admins: wie zei wat?
Sinds kort krijg je als Facebook admin een nieuwe melding te zien. Het is een announcement van een nieuwe functie voor page admins: Vanaf 20 februari kun je zien welke pagina beheerder een bericht of comment heeft geplaatst. (Dit is wel alleen zichtbaar onder de beheerders zelf, niet voor de fans van je pagina.)

 

Facebook admin announcement facebookpagina bakerMEN

Wat heb je aan deze Facebook update?

Deze update van Facebook is handig voor jou als je een Facebook pagina beheert samen met andere mensen. Vooral "grote" Facebook pagina's met meerdere beheerders kunnen hiervan profiteren. Het zal een pak minder miscommunicaties, discussies en misplaatste complimenten opleveren. :-)

Wie zei wat?

De update houdt in dat jouw persoonlijke naam naast de naam van de pagina wordt geplaatst op posts en comments die je plaatst namens de pagina. Zo kunnen je collega's zien wie welke post gedeeld heeft en wie welk comment heeft achtergelaten.

Het klassieke voorbeeld is natuurlijk wanneer iemand een politiek incorrecte of misplaatste statusupdate post en "management wants to know who to blame". Maar deze functie is er niet alleen om de juiste persoon aan te wijzen voor fouten die ze maken.

Credits naar de juiste persoon

We zijn getraind om bang te zijn om fouten te maken op social media, maar er is ook een heleboel winst te behalen! Kijk maar eens naar de volgende Facebook comment van KLM.

Deze Facebook conversatie tussen een Nederlandse klant, die in straattaal aan KLM om hulp vroeg, ging viral. Kort daarna vroegen mensen van de webcare afdeling bij KLM zich af wie deze geniale comment had gepost. Met deze nieuwe update voor Facebook pagina's kunnen we dus direct zien wie wat heeft gezegd. Zo kun je ook de juiste persoon complimenteren voor die geniale comment.

KLM reageert in straattaal op vraag klant via Facebook

Topics: Social Media

Ook interessant om te weten