G-Whizz: Alles van Google (en meer) in 1

Geschreven door op
G-Whizz: Alles van Google (en meer) in 1

Een applicatie die je toegang verleent tot al je Google apps en bovendien ook nog het sociale gebeuren integreert in deze interface? Yes please! Akkoord, alle diensten van Google zijn perfect bereikbaar via een browser. Het bundelen van de Google apps in een gebruiksvriendelijke applicatie zorgt er echter voor dat je nog sneller kan navigeren. Daarom zijn de iOS gebruikers bij bakerMEN fan van de G-Wizz app. Spijtig genoeg werd de app verwijderd uit de Google play store en moeten Android gebruikers op zoek naar een alternatief.

Mail

Er zijn een aantal redenen waarom het handig is om een gecentraliseerde app als G-Whizz te gebruiken. Op iOS heb je sowieso al een degelijke mail-applicatie. Het voordeel bij het gebruik van de G-Whizz is dat je het browseroverzicht in app-formaat krijgt. Dit wil zeggen dat je vanuit je mail meteen toegang hebt tot je kalender, Google+ account en Google search via de tabs bovenaan.

G-Whizz - Gmail printscreen

De mailfunctie is zeer gebruiksvriendelijk. Enig minpuntje is het gemis van de “insert photo/video” toepassing uit de standaard iOS Mail app. Via een doubletap op je scherm kon je zo snel foto’s toevoegen vanop je iPhone. In de G-Whizz app kan je wel perfect via een omwegje attachments toevoegen aan je bericht. Er is in dit menu wel een extra optie voor het toevoegen van een tekening of kribbel.

iphone mail app vs G-whizz

Social

De app is duidelijk niet van de hand van Google zelf, als je kijkt hoe de sociale media worden vertegenwoordigd. In de balk onderaan heb je vijf bookmarks, waarvan er twee werden gereserveerd voor sociale media. Je hebt er toegang tot Facebook en Twitter in browserformaat. Google + kan je bereiken via More of via de tabs bovenaan bij Gmail.

Wanneer je gebruik maakt van Twitter, kan je nog steeds beter gebruik maken van de officiële app. De browsertoegang via G-Whizz is zeker aanvaardbaar, maar de echte app is heel wat gebruiksvriendelijker en aangenamer leesbaar.

Voor het mobiel gebruik van Facebook is G-Whizz dan wél weer interessant. Facebook maakte namelijk recent de keuze om de chat/berichten in een aparte app onder te brengen. De Facebook Messenger app heeft daarenboven ook andere privacy voorwaarden, waarbij Facebook de toegang vraagt tot je sms-berichten. Om dit hele gedoe te vermijden kan je perfect gebruik maken van Facebook via G-Whizz, mét volledige toegang.

Google Apps

Het handige aan het gebruik van de Google Apps is dat je al je accounts centraliseert onder een username en paswoord. Daar maakt de G-Whizz app gretig gebruik van door je onder de More knop toegang te geven tot alle mogelijke Google-gerelateerde apps. Er is ruimte voor Music, News, Drive, Tasks, Groups, Youtube, Picasa en nog heel wat meer.
Je kan zelf instellen tot welke vier apps je directe toegang wil via de balk onderaan.

G-whizz google apps overzicht

Het eindrapport

Deze app is perfect voor de Google-addict on the go. Als je eender waar een gecentraliseerde toegang wil tot al deze apps is G-Whizz een stevig alternatief. Een bakerMAN is natuurlijk niet snel tevreden, dus hebben we toch nog wat opmerkingen.

  • De app werkt vlot genoeg, maar het zou altijd nog wat sneller mogen laden allemaal. Vooral wanneer je de Facebook toegang laat openstaan wanneer je ze uit zet, duurt het even om opnieuw op te starten.
  • Bij een onderdeel als Picasa hoopten we wel op instant uploaden van foto’s van op je apparaat. Aangezien je Google+ albums nu zijn samengevoegd met wat vroeger Picasa was, kan je echter wel foto’s via je profiel gaan uploaden.
  • Insert Photo or video werkt toch een stuk gemakkelijker dan het toevoegen van een attachment.

Topics: Google

Ook interessant om te weten