Hoe zoeken mensen op hun smartphone

Geschreven door op
Hoe zoeken mensen op hun smartphone

Elk jaar kopen we meer smartphones en tablets, dat zorgt ervoor dat mobile search jaar na jaar belangrijker wordt. Google zocht, compleet belangeloos, uit hoe we mobiel zoeken en hoe een mobiele zoekopdracht leidt tot een verkoop.

Elke week surfen we gemiddeld 7,3 uur op onze gsm's of tablets. We surfen op zaterdag en zondag het langst mobiel. Op die dagen zijn we langer dan 1 uur en 20 minuten online. Op vrijdag zitten we net geen 40 minuten mobiel te surfen.

59% Zoekt mobiel naar informatie op een bedrijfswebsite. Die sites bezoeken we gemiddeld zes keer voor we een beslissing nemen. Een mooie reden om eens na te gaan hoe toegankelijk je site is voor mobiele bezoeken.

48% Van alle mobiele bezoeken start met een zoekopdracht. Toegegeven: het is Google die dit onderzoek lanceerden, maar toch is het niet verbazend dat we onze mobiele bezoeken daar starten. We researchen tussen vergaderingen en reclameblokken in, en dan is een gsm meestal het dichtste bij ons in de buurt.

69% Wil een fysieke locatie binnen de 8 kilometer. 10% Wil niet verder gaan dan 2 kilometer. Werk dus aan je locatiebiedingen en locatie-extensies in AdWords om mensen uit de buurt van je locatie beter te kunnen bereiken. Heb je een store-locator op je site? Hou er rekening mee dat 71% daar een kijkje gaat nemen. Zorg er dus voor dat mobiele bezoekers die zonder problemen kunnen vinden en gebruiken.

82% Zoekt mobiel en loopt later een fysieke winkel binnen. 45% Zoekt met een smartphone en koopt daarna online op een desktop of tablet. Dat ondersteunt de pitch die Google heeft voor mobiele ads. Je moet een mobiele site vooral zien als ondersteuning voor latere verkopen in een winkel of op een desktopsite. "Slechts" 17% koopt ook effectief iets met de smartphone zelf.

Tenslotte plant 55% binnen het uur een aankoop, 83% wil binnen de volgende 24 uur kopen. Zorg dus voor een duidelijk overzicht van de voordelen die jij aanbiedt. Mobiele zoekers doen research over waar ze later gaan kopen. Je wil hen dus overtuigen om je later nog eens opnieuw te bezoeken en die aankoop bij jou te doen.

Topics: Adverteren, Analytics, E-Commerce, Mobile, Search Engine Optimisation

Ook interessant om te weten