Facebook Ads gaat Google'ish

Geschreven door op
Facebook Ads gaat Google'ish

Goed nieuws voor de Facebook adverteerders die met Google AdWords werken. Meer zelfs.
Goed nieuws voor iedereen die adverteert op Facebook. "Waarom?", hoor ik u denken. Wel, vanaf vandaag (4 maart) stapt Facebook Ads over naar een nieuwe interface. De overgang kan voor u tot 30 maart op zich laten wachten, maar zal het wachten waard zijn.

Facebook goes all Google

Zometeen gaan we samen met u door de nieuwe update. Om verwarring te vermijden waarschuwen we u liever op voorhand. De interface, hieronder beschreven, is wel degelijk de Facebook Ads interface en niet die van Google AdWords. We vermelden dit even, omdat de gelijkenis wel heel groot is.

So, what's new?

Facebook gaf al enkele inzichten over de nieuwe interface. Zo wordt er vanaf nu op 3 niveau's gewerkt, namelijk: Campagne-, Ad Set- en advertentie niveau. Elk van deze niveau's heeft zijn eigen functie en maakt dus ook uw leven gemakkelijker.

New facebook Ad structure

Campagne:

Een campagne is in het kort een verzameling Ad Sets op basis van dezelfde doelstelling. Op dit niveau kan u de resultaten bekijken van de gehele campagne en zien of u uw doelstelling behaald heeft die u hier heeft opgesteld.

Ad Set:

Een Ad Set op zijn beurt is dan weer een verzameling van advertenties. Op dit niveau kan u het budget en tijdschema van uw advertenties instellen. Facebook raadt aan om een Ad Set aan te maken per doelgroep. Zo kan u heel precies uw budget per doelgroep beheren en de resultaten ook zo interpreteren.

Advertentie:

Op advertentie niveau werkt u dan uw bod, doelgroep en advertentie verder uit. Nu geeft Facebook zelf de mogelijkheid om verschillende advertenties aan te maken. Zo kan u zelf zien welke advertentie het best werkt voor uw doelgroep.

Wat nu met uw bestaande campagnes?

Als we Facebook mogen geloven, dan worden al uw bestaande en voorheen verwijderde campagnes in dit nieuwe systeem gegoten. Dit zal u voornamelijk merken doordat uw advertenties nu onder verschillende Ad Sets worden geplaatst. Volgens ons is dit enkel een vooruitgang die al veel te lang op zich liet wachten.

 

Topics: Adverteren, Social Media

Ook interessant om te weten