Facebook: binnenkort 0% organic reach

Geschreven door op
Facebook: binnenkort 0% organic reach

In december schreven we nog dat facebook weer haar organic reach gelimiteerd had. Ondertussen is er weer wat veranderd in facebookland. En u, die met uw merk op facebook aanwezig bent, kan hier wel eens de dupe van worden. Althans, dat blijkt uit een recent onderzoek van Social@Ogilvy. Zij geven aan dat er weer een daling is in uw organisch bereik en meer zelfs. Dat er binnenkort helemaal geen organisch bereik meer zal zijn.

Met de trein naar organic reach land

Weet u nog toen u voor het eerst te horen kreeg om een facebookpagina aan te maken voor uw merk? "Want het is bijna gratis en u kan een band scheppen met uw likers". Vandaag lijken het wel een smoesje om u op de trein naar facebookland te krijgen. Maar hoe langer u op de trein zit, hoe duidelijker het wordt dat niet alles zo rooskleurig is.

Organic reach facebook image BakerMEN blog

Wat zijn de gevolgen voor u?

U kreeg reeds enkele tips van ons om om te gaan met voorgaande dalingen in organic reach. In principe zijn deze nu ook van toepassing, maar dan in vermeerderde mate. Als de speculaties echter kloppen en facebook binnenkort 0% organic reach bereikt, dan herziet u uw strategie misschien best nog eens.

Wat wij alvast aanraden is het volgende:

  • Stuur uw likers aan om aan te duiden dat ze u willen volgen en uw meldingen willen ontvangen. Organic Reach Facebook BakerMEN blog Frederick Van Grootel
  • Maak relevante content die uw likers daadwerkelijk altijd willen ontvangen.
  • Zorg voor content waar uw likers mee willen interageren (like, share, comment)
  • Denk strategischer na voor u facebook in uw communicatieplan verwerkt.
  • Probeer uw facebook publiek op een andere manier op de hoogte te houden van uw activiteiten.
    (inschrijven op een nieuwsbrief, followen op instagram, etc)

Why, facebook, why?

Naar eigen zeggen, doet facebook dit omdat de facebookgebruiker niet te overspoelen met reclame. Zo zouden er voor een gemiddelde facebookgebruiker 1500 merken staan dringen om hun boodschap over te brengen. Edelmoedig van facebook, vindt u niet? Het feit dat dit  voordelig is voor de cashflow van facebook lijkt ook wel heel leuk meegenomen.

Natuurlijk blijven het speculaties dat facebook haar organic search 0% gaat bereiken. Maar iedereen weet dat een gewaarschuwd dude, er twee waard is.

Geen zin om te lezen? Kijk dan dit filmpje

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=l9ZqXlHl65g

 

Topics: Social Media

Ook interessant om te weten