Maak jij deze 7 fouten?

Geschreven door op
Maak jij deze 7 fouten?

Een goede website opzetten voor je bedrijf is een cruciaal onderdeel van je marketingstrategie. Het is essentieel dat je website een goede representatie is van je bedrijf en merk. Daarnaast is het belangrijk dat het een centraal punt wordt voor je marketingcampagne. Je klanten kunnen je online goed terugvinden, of je kan ze na een eerste contact doorverwijzen naar je pagina op het wereldwijde web.

Veel bedrijven beschouwen het echter als een noodzakelijk kwaad. Daarom kan het een afschrikwekkende en saaie taak lijken. Geen zorgen, wij dudes schieten ter hulp! Als je deze zeven meest voorkomende fouten kan vermijden, ben je zeker van een performante website die je business perfect zal ondersteunen.

vocation1

Fout 1: Ontbreken van een Business Plan

Een nieuwe website staat niet garant voor bezoekers die in groten getale toestromen. Daarom is het belangrijk dat je goed nadenkt voor je nog maar denkt aan designs en cms-systemen. Een business plan is dan je eerste reflex. Je hoeft hier absoluut geen ellenlang document voor op te stellen. Het beantwoorden van onderstaande vijf vragen is al genoeg om een online business plan te definiëren.

  • Welke producten of diensten ga je aanbieden?
  • Wat is je niche en wie is je doelgroep?
  • Welke oplossingen voor problemen bied je aan je klanten?
  • Wie is de concurrentie en kan je inspelen op hun zwaktes?
  • Waaruit zal je online aanwezigheid bestaan?

business strategy not found

Fout 2: Ontbreken van een Marketing Strategie

Voor je marketing strategie is het belangrijk dat je rekening houdt met de volgende vier punten. Deze zullen helpen bij het genereren van bezoekers op je website en ervoor zorgen dat je ze kan laten converteren.

  • Implementatie van een tracking systeem als Google Analytics
  • Goed het verschil kennen tussen SEO en SEA verkeer
  • Het belang van sociale media platformen erkennen
  • Onderzoek doen naar affiliate marketing en overwegen om gebruik te maken van bestaande en ervaren platformen.

 

Een online business plan en marketing strategie uitwerken is hard en uitdagend werk. Je kan altijd op voorhand gaan researchen en uitgaan van bestaande strategieën. Belangrijk is dan wel dat je goed bepaalt of je voorbeeld wel van toepassing is op je eigen product en sector. Deze planning is geen vaststaand feit en zal regelmatig kritisch moeten worden bekeken. Zo kan je achterhalen wat er al dan niet werkt, en hier op inspelen.

Fout 3: Onderschatten van het werk

Onderschat het werk
Rome werd niet gebouwd in een dag, en voor de creatie van een sterke en performante website is dat niet anders. Het uitwerken van een initieel idee en content en er een design op plakken is slechts de eerste stap. De grootste fout die je kan maken is denken dat een website een afgewerkt product is. Het grote werk begint pas vanaf de oplevering van je nieuwe webstek. Met behulp van tracking en analyse kan je steeds gerichte wijzigingen aanbrengen aan je website. Zo maak je de website relevanter voor je klanten en maak je het hen gemakkelijker om je vooropgestelde doelen te vervullen.

Fout 4: Ontbreken van de juiste hosting

Tegenwoordig zijn er heel wat degelijke gratis hostingopties. Een voorbeeld hiervan is het aanmaken van www.jebedrijf.wordpress.com. Het klinkt dan ook aanlokkelijk om snel en gratis je setup te doen.

Een eigen domeinnaam is echter een veel professionelere optie. Je kan je eigen naam kiezen en zo je bedrijf extra op de kaart zetten. www.jebedrijf.com komt op klanten ook veel geloofwaardiger en betrouwbaarder over. In dit geval heb je dan ook behoud van al je rechten over de site en de content die je er op plaatst. Daarnaast kan je ook zelf je cms-systeem kiezen en bijgevolg ook zeker zijn dat je een perfecte link naar sociale platvormen hebt.

verkeerde hosting

Fout 5: Het verkeerde e-commerceplatform

Bij de keuze van een e-commerce platform kan je best kijken naar de aanbieders die hun strepen al verdienden. Zo ben je zeker dat er volop getest en verbeterd wordt. Voor een webshop is het correcte verloop van het verkoopproces volkomen onmisbaar. Sterke voorbeelden van eenvoudige hosted oplossingen zijn bijvoorbeeld Etsy.com of Shopify.com. Wil je een systeem op maat, dan kan je altijd terecht bij Magento of WooCommerce.

Fout 6: Te sterke focus op de blog

Een blog is een goede content-toevoeging voor je website, al mag deze niet de hoofdmoot gaan uitmaken. Als je op regelmatige tijdstippen relevante boodschappen kan bieden aan je klanten, moet je hier zeker op inzetten. Op deze manier zal je ook potentiële klanten naar je website kunnen laten navigeren. Vermijd echter een blog als je slechts een keer per jaar kan updaten.

Fout 7: Design isn’t everything

Het is zeker niet onbelangrijk dat je website er visueel aantrekkelijk uitziet. De content die er op verschijnt is echter datgene dat je klanten zal overtuigen. Een te flashy design zal afleiden van je boodschap. Daarom is het belangrijk dat je een goede balans behoudt tussen content en design. De nadruk moet op je boodschap liggen en deze moet duidelijk en makkelijk vindbaar zijn. Hou er ook altijd rekening mee dat je schrijft voor het web. Krachtige taal en to the point communicatie dus!

Topics: E-Commerce, Ondernemen, Search Engine Optimisation

Ook interessant om te weten