3 beste topics van Google partners event

Geschreven door op
3 beste topics van Google partners event

Op woensdag 26 maart vond het Google partners event plaats in Brussel. Als officiële Google partner kon bakerMEN niet ontbreken en stuurde er de helft van zijn manschappen heen. Onze missie van vandaag? Jou de meest relevante informatie geven die besproken werd op dit evenement. Laten we gelijk beginnen met de meest besproken topic van de dag.

1. The mobile story

In 2012 bedroeg de opbrengst van mobiele advertenties nog 8% van de totale advertentie inkomsten. Deze steeg in 2013 naar 16%. Niet choquerend genoeg? Bedenk dan maar even dat de eerste smartphone in Europa pas beschikbaar was op 9 november 2007. Toch wordt er vandaag relatief weinig op mobile geadverteerd. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat het aantal mensen dat op mobiel een aankoop doet heel laag is. Daarom zeggen veel bedrijven dat mobiel niet de moeite waard is en sluiten dus meteen hun campagnes voor mobiel.

The zero moment of truth

Maar Google bekeek dit uit een ander perspectief. Als de consument tegenwoordig een koopprikkel ervaart, dan grijpt hij meestal meteen naar zijn smartphone of tablet. Hier beleven ze een eerste contactmoment met het product of zoals Google het noemt: the zero moment of truth. Het gaat dus allemaal om een goede eerste indruk maken, zodat de conversie in een later stadium volgt en dus niet meteen op mobiel. Maar zonder het eerste contactmoment op mobiel, was de latere conversie onbestaand. Brand awareness creëren en top of mind worden is hier dus key.

Je mobiele website

Het is natuurlijk wel vanzelfsprekend dat je website de taak aankan om door smartphone gebruikers bezocht te worden. Daarom is het geen slecht idee om je website eerst zelf eens een keertje te testen op mobile responsive design.

foto Google Partners Event

Zeker de landingspagina voor je toekomstige advertenties moeten er mooi uitzien op het mobiele toestel. Ook de content moet relevant zijn voor de zoeker. Zo kan je bijvoorbeeld een mobile responsive landingspagina aanmaken waar veel informatie staat over de producten in plaats van een verplichting tot kopen. De lezer is namelijk nog in een onderzoekende fase en zal later pas beslissen of hij het wil kopen. En als jij hem helpt bij het beslissen, dan is de kans groter dat hij bij jou komt kopen. Als je website echter niet optimaal is voor de bezoeker, dan verandert 61% koelbloedig naar een website van de concurrentie en zal daar dan ook later zijn aankoop doen.

"De consument is klaar om naar mobiel over te stappen als jij dit voor hem mogelijk maakt" - Steven Merckx

2. Heartketing - Steven Van Belleghem

Heartketing Google Partners EventsIk ben misschien een beetje naïef, zei Steven bij de aanvang van zijn Keynote session over Heartketing. Heartketing betekent marketing vanuit het hart in plaats vanuit het brein. Ideologisch durven wij het alvast noemen, maar hij had zeker een paar rake punten. Het punt dat ons het meest is bijgebleven is dat customer retention belangrijker zou moeten zijn dan customer acquisition. Dit houdt in dat je van je klanten echte vrienden moet maken. (Ook leuk meegenomen is dat het goedkoper is om een bestaande klant te houden dan een nieuwe klant aan te trekken).

3. Hoe kan je het best strategieën exporteren?

Martijn Bertisen sprak tijdens de breakout session over het uitrollen van je business naar andere landen. Met indrukwekkende cases zoals die van Asos.com (een kleding webshop die wereldwijd gratis levering biedt) kregen we inzicht in hoe grote fashion retailers uit de UK hun business uitrollen naar andere landen. 

Een handige tool die bedrijven heel snel kan helpen om een onderbouwde beslissing te maken over het wel of niet betreden van nieuwe markten is de Global Market Finder van Google en dit is de actual global market finder. Met de Global Market Finder maak je gebruik van de berg aan data die Google heeft over zoekvolumes en woordgebruik in andere landen (en talen). Je kunt antwoord vinden op vragen als: "hoeveel concurrentie is er op deze markt?", "Wat is de verhouding tussen de vraag in een bepaalde locatie ten opzichte van de rest van de wereld?" en "Hoeveel kost het om te beginnen adverteren in een nieuwe markt". Maar de tip van de dag blijft dat in welk land je ook begint te adverteren, begin kalm aan en zoek wat er werkt binnen die nieuwe markt.

Dit was volgens ons de meest nuttige voor jou tijdens het Google Partners event.

Vergeet zeker niet deze post te delen als je er iets aan gehad hebt en tot de volgende blogpost.

Topics: Google AdWords, Ondernemen, Google, Conferenties & Events

Ook interessant om te weten