Inspelen op lokale zoekopdrachten

Geschreven door op
Inspelen op lokale zoekopdrachten

Elke dag zoeken mensen naar dingen die in hun buurt zijn. Hoe moeten ze naar een winkel geraken, of wat zijn de openingsuren ervan? Hebben ze het product dat ze willen kopen wel in voorraad? Als je weet dat 84% van de Google gebruikers naar lokale informatie zoekt, dan hebben die local searches veel potentieel.

Google heeft onderzocht hoe we lokaal naar deze informatie zoeken. Wat voor informatie zoeken we met deze lokale zoekopdrachten? En hoe kunnen we inspelen op het gedrag van lokale zoekers.

Lokale zoekopdrachten Gebruik

Consumenten zoeken overal en op elk type toestel naar lokale informatie. Dat doen ze ook nog eens in elk moment van het beslissingsproces. Daarom is het belangrijk om elke locatie toe te voegen aan Google Places.

Lokale Zoekopdrachten

Lokale zoekers zijn klaar om actie te ondernemen. De helft van de mobiele zoekers, en 33% van de zoekers op een desktop bezochten binnen de 24 uur de winkel. Er worden na lokale zoekopdrachten ook sneller aankopen gedaan dan na "gewone" zoekopdrachten. Zorg er dus voor dat je in de buurt van je winkels zeker te zien bent via Google AdWords.

Lokale zoekextenties

Consumenten geven de voorkeur aan advertenties uitgebreid met extensies die inspelen op hun huidige locatie. Zorg er dus voor dat je beter vindbaar bent voor zoekers die in je onmiddellijke omgeving zitten. Gebruik Google Places en de telefoonextensies optimaal.

De laatste jaren heeft Google AdWords veel extra features gekregen om in te spelen op de specifieke eisen van lokale zoekers. Loop dus zeker eens door alle campagnes om te controleren of je al deze opties optimaal benut. Vergeet ook niet eens te kijken naar de tips die we een tijdje geleden al gaven. Toen bespraken we Hoe mensen zoeken op hun smartphone.

Wil je alle cijfers eens overlopen? Download de hele presentatie van Google over Lokale zoekopdrachten

Topics: Adverteren, Mobile, Search Engine Optimisation

Ook interessant om te weten