Met droefheid melden de bakerMEN dat...

Geschreven door op
Met droefheid melden de bakerMEN dat...

Vandaag rond ik mijn stage officieel af bij de online marketing dudes van bakerMEN. Vier maanden geleden arriveerde ik in dit bedrijf als een laatstejaarsstudent in marketing aan de Karel de Grote-Hogeschool. Meer dan een dosis interesse en vage kennis uit mijn keuzetraject e-communication had ik niet bij toen ik hier aan mijn avontuur begon.

Bijsleutelen

Natuurlijk was mijn beperkte kennis niet voldoende en mijn interesse niet winstgevend. Daarom deden de bakerMEN met mij wat Hollywood vrouwen vaak van hun man moeten doen. Onder het mes ermee. Kansen om bij te leren ontspruitten zich vanuit alle richtingen. Zo kreeg ik de kans om bij te leren over Google AdWords en slaagde ook mijn fundementals examen. Ook mocht ik naar het Google partners event in Brussel om bij te leren over wat de laatste ontwikkelingen zijn. Kort gezegd, er werd niet op een euro gekeken om mij bij te scholen.

You can't always have what you want

Natuurlijk kon ik geen 4 maanden aan een stuk theorie zitten leren en zo nu en dan naar een evenement gaan. Daarom kreeg ik naast de gewone online marketing taakjes ook nog een moeilijkere opgave. Verzorg/ vernieuw al de bakerMEN communicatie rond de 'online marketing DNA strategie'. Een serieuze opgave, maar tegelijk ook een leuke uitdaging. Ik heb uit deze opdrachten veel bijgeleerd. Niet alleen hoe ik met keynote moet werken en hoe je HTML schrijft, maar ook hoe je met mensen moet samenwerken om een resultaat te bekomen dat door drie (redelijke verschillende) mensen goedgekeurd moet worden. Als ik hier dan toch één spreuk van mag onthouden, dan is het " You can't always have what you want, but if you try sometimes you just might find 
You'll get what you need". (Bedankt Tim)  Ofwel, mensen weten niet altijd wat ze willen. Jij als aanbieder zou moeten weten wat het beste is voor de vragende partij. Jij bent tenslotte de expert in het vak. 

lunch pool tafel

Een terugblik

Het klinkt raar, maar ik heb het bedrijf zien groeien in mijn 4 maanden van koffie brengen en postzegels plakken. Een nieuwe werknemer, een nieuwe locatie met allemaal nieuwe spullen. Het doet best wel raar om te weten dat ik maandag niet meer in de fille moet gaan staan om tot hier te komen. Maar laten we het vooral niet te emotioneel maken en terugblikken naar de positieve punten van mijn stage. Want niet alleen heb ik veel kennis opgedaan binnen het vakgebied, ik heb ook veel geleerd over samenwerken, bedrijfscultuur en ook gewoon een pak toffe mensen leren kennen.

unnamed-1Dus daarom Joris, Sven, Tim, Hans, Julie en Dries:

Bedankt voor de kans om hier te werken en zeker tot de volgende!

 

Frederick

Topics: bakerMEN

Ook interessant om te weten