Google indexeert nu ook Facebook Comments

Geschreven door op
Google indexeert nu ook Facebook Comments

GoogleSommigen van jullie hebben het misschien al opgemerkt, anderen niet. Zoek eens op je eigen naam in Google... Juist ja, vanaf nu zijn je Facebook comments op websites ook terug te vinden op Google.

Het begon allemaal afgelopen maandag, 31 oktober, wanneer Digital Inspiration op hun blog postte dat Facebook comments ook werden geïndexeerd in Google. De dag nadien werd dit bevestigd door Matt Cutts, deel uitmakende van het Google team, met volgende tweet:

Meer specifiek gaat het hier om comments op websites die worden gemaakt m.b.v. de social plugin van Facebook. Veel bezoekers verkiezen om op third-party websites in te loggen met hun Facebook-profiel, indien dit mogelijk is. Zo hoeven ze niet steeds een nieuw profiel aan te maken. Ook websitebeheerders gebruiken graag het Facebook Comments-systeem, omdat dit voor bezoekers de drempel om te reageren verlaagt. Enkel SEO-redenen vormden een struikelblok voor het invoeren van Facebook Comments, tot nu.

En wat betekent dit juist voor gebruikers? Hieronder toch wel enkele puntjes die je best in gedachten houdt:

  • Mensen kunnen nu nog meer van jou terugvinden als ze op jouw naam zoeken in Google. Vrijheid van meningsuiting is ieders recht, maar hou in het achterhoofd dat veel van je reacties op websites vanaf nu ook te lezen zijn door een simpele Google-zoekopdracht...
  • Let op als je websites bezoekt terwijl je op Facebook bent ingelogd. Veel websites die gebruikmaken van de Facebook social plugin laten je automatisch reageren met je Facebook-profiel, i.p.v. je te vragen een nieuw profiel aan te maken.
  • Check je privacy instellingen. Nu dat Google ook je Facebook comments indexeert, is het aangeraden om eens na te gaan voor welke websites je Facebook Comments gebruikt. Ga naar Privacyinstellingen > Apps en websites > Instellingen bewerken, en je krijgt een overzicht van alle websites die je toegang hebt verleent tot je Facebook-account. Hier kan je alle ongewenste websites naar believen wegfilteren.
Nog een interessant weetje: reacties die je plaatst op Facebook Pages (zoals bv. merken en beroemdheden) zijn ook terug te vinden in Google, maar reacties geplaatst op het prikbord van je vrienden niet.

Topics: Facebook, Google AdWords, Search Engine Optimisation

Ook interessant om te weten