Locatie targeting voor Facebook Ads

Geschreven door op
Locatie targeting voor Facebook Ads

Deze blogpost is onderdeel van een serie over Facebook Advertenties waarin ik uitleg hoe het kan dat jij een bepaalde advertentie te zien krijgt op Facebook. Of jij wel of niet een ad te zien krijgt op Facebook is gebaseerd op de uitgebreide targeting die mogelijk is. We bespreken alle 4 targeting opties binnen Facebook. Met in deze post: Locatie targeting.

Locatie targeting op Facebook

De eerste targeting optie voor Facebook adverteerders is op basis van locatie.

Hiermee zorg je ervoor dat je advertentie enkel in de gebieden wordt getoond die jij daar opgeeft.

Je kunt hier volledige landen targetten. Maar ook specifieker inzoomen op provincies, steden en gebieden met een radius om een bepaalde stad heen, zoals je hieronder ziet.

Facebook locatie targeting in Facebook Ads Manager

Door gebruikers te targeten op locatie kun je dus een hele precieze, lokale doelgroep bereiken. Niet alleen voor kleine, lokale bedrijven is deze manier van locatie targeting interesant.

Grotere adverteerders hebben hier ook baat bij. Zij kunnen bijvoorbeeld een landelijke of internationale campagne opzetten en de resultaten van hun advertenties perfect vergelijken van stad tot stad of zelfs land tot land.

Hoe weet Facebook of ik in de locaties ben die worden getarget?

De officiele Facebook verklaring zegt dat de locatie van mensen wordt bepaald op basis van 3 dingen:

  1. De woonplaats die je invult in je profiel - Dit is de meest logische manier om te checken of iemand zich in een bepaalde locatie bevindt. Mensen die in "Antwerpen" wonen behoren zo tot de doelgroep in de locatie "Antwerpen".
  2. Je IP adres - Dit wordt gebruikt om te verifiëren dat je op dat moment ook in jouw gestelde woonplaats bent.  Stel dat je in "Antwerpen" woont maar inlogt op Facebook op vakantie vanuit Thailand. Dan weet Facebook dat ze jou geen advertentie hoeft te tonen die alleen voor Antwerpenaren bedoeld is. Deze advertentie zou voor jou in Thailand namelijk niet relevant zijn.
  3. De locatie van jouw vrienden - Het is logisch dat (veel) van je Facebook vrienden in de buurt van jou wonen. De woonplaatsen van jouw vrienden wordt gecheckt als een extra validatie van jouw locatie die in je profiel staat aangegeven.

Voila, op deze manier wordt met locatie targeting bepaald of jij al dan niet in de doelgroep valt voor een advertentie.

Topics: Adverteren, Facebook, Social Media

Ook interessant om te weten