I'm an online marketing dude

Geschreven door op
I'm an online marketing dude

Sinds 1 april 2014 verander ik elke weekdag tussen 8u45 en 18u in Dries Aerts, de online marketing dude. Na 6 maanden kan ik zeggen dat ik echt een dude geworden ben. Hoe die 6 maand gelopen zijn? Lees gerust verder.

Het begon al bij de vacature: geen buzzwords zoals "jong & dynamisch" of "agile" maar rechttoe rechtaan communicatie. Het enige buzzword dat mij opviel in de tekst was "Duvel", wat één van de pilaren is van ons team. Dat Duvelliefhebbers een streepje voor hadden bij de sollicitatie, gaf mij een enorme boost. Ja, de klik met bakerMEN was er al langs mijn kant. Wonder boven wonder hapten Sven en Joris toe, en vanaf 1 april mocht ik mezelf Online Marketing Dude noemen.

De eerste maand op een nieuwe job is altijd wat wennen, zeker als je in een te klein kantoor de doorgang blokkeert. Good job, new guy! De eerste zaken die me opvielen: vragen stellen is oké, met drie heb je meer ideeën dan alleen, routine is belangrijk (om 9u10 koffie halen, elke woensdag een smos hamburger eten) en de humor bij bakerMEN is vrij droog en vooral ironisch/sarcastisch, my cup of tea.

Mijn laptop was nog niet opgestart of daar was het al: mijn eerste project, een nieuwe AdWords en Facebook-campagne opzetten. In vergelijking met mijn vorige job moest ik veel meer bellen, contact opnemen met de klanten en verantwoordelijkheid opnemen. In het begin een beetje angstaanjagend maar uiteindelijk zijn die klanten ook maar mensen die vooruit willen met hun bedrijf, dus geen stress en gewoon mezelf zijn.

Na een maand de eerste grote verandering bij bakerMEN: de verhuis naar Diksmuidelaan 303 in Baaarchum. Deze stap was nodig: meer plek, een meeting room, dicht bij de ring & openbaar vervoer en een lunchruimte met grote eettafel. Nu ja, eettafel...

De bakerMEN lunchttafel

Na een maand was ik al grotendeels ingewerkt als teammember: mijn moppen worden meer & meer geapprecieerd, mijn collega's weten over welke kennis ik wel/niet beschik, er staan wat grotere klanten tussen mijn lijst én de moeilijkste stap: Facebook vrienden worden met al je collega's. Omdat je zo'n pooltafel niet zomaar krijgt werd er ook nog eens de focus gelegd op wie we zijn: Online Marketing Dudes.

Als dude denk je niet alleen aan je eigen wereld maar denk je mee met de klant: hoe kan hij/zij online sterker voor de dag komen, zonder dat bakerMEN er iets aan wint? Nieuwe websites, extra tools, een copywriter aanspreken voor een hele make-over,...

En als we dan toch aan bakerMEN denken: hoe kunnen we het beste agency in België worden? Heeft iedereen zijn AdWords en Analytics-certificaat behaald? Hebben we perfecte campagnes, opgezet volgens de regels van de kunst? Wie gaat er mee naar het volgend Google Partner-event?

Die constante push naar jezelf verbeteren gecombineerd met een topsfeer (dagelijkse poolwedstrijdjes, een bezoek aan de Lunchbox of de Internationale Luchthaven van Antwerpen, de occasionele Duvel,...) zorgen ervoor dat ik me hier echt op mijn plek voel. En dat gevoel zie ik niet snel veranderen.

Schol!

Dries,

Online Marketing Dude

Topics: bakerMEN

Ook interessant om te weten