LinkedIn groeit met 63 procent

Geschreven door op
LinkedIn groeit met 63 procent

LinkedInLinkedIn, het wereldwijde online business netwerk, heeft niet zo lang geleden op haar officiële blog haar kwartaalcijfers bekendgemaakt voor kwartaal 3, 2011. Op het eerste zicht overwegend positieve evoluties voor het online platform.

Behoeft LinkedIn nog een introductie? LinkedIn maakt deel uit van het gros der sociale netwerken die gevestigd zijn op het internet. Het netwerk tracht zich echter te differentiëren door zich te profileren als een "netwerk gericht op professionals". Door bedrijven wordt het meer en meer gebruikt als online rekruteringplatform, individuele gebruikers gebruiken het vaak als een personal branding tool. Sinds de lancering heeft LinkedIn een belangrijke invloed uitgeoefend op het concept van het online rekruteren.

Op het gebied van aantal leden gaat het steeds beter en beter. LinkedIn registreerde 131,2 miljoen leden in het derde kwartaal van 2011, t.o.v. een 81 miljoen in dezelfde periode, een jaar geleden. comScore deelt mee dat het netwerk maar liefst 87,6 miljoen unieke bezoekers per maand heeft, een stijging van 64% t.o.v. vorig jaar. Om maar een ideetje te geven: Facebook trekt maandelijks zo'n 880 miljoen unieke bezoekers. Op dit ogenblik is deze vergelijking misshien niet opgaand; Facebook is met deze cijfers de best bezochte website en laat online giganten zoals YouTube en Wikipedia achter zich.

Inkomstengewijze gaat het LinkedIn ook voor de wind: de inkomsten stegen van 61,8 miljoen dollar in Q3 van 2010 naar 139,5 miljoen dollar in Q3 van 2011, een stijging van maar liefst 126%. De voornaamste inkomstenbronnen van LinkedIn zijn hun betalende Premium lidmaatschappen en online marketing- en vacaturediensten die ze aan bedrijven aanbieden via het platform.

Winstgevendheid is een ander paar mouwen. LinkedIn leed in 2010 aan een nettoverlies van 4 miljoen dollar, maar wist dit sterk terug te dringen tot 1,6 miljoen dollar in 2011.

LinkedIn ziet de toekomst rooskleurig in. De omzet wordt in het vierde kwartaal verwacht te stijgen tot een goede 158 milljoen dollar. Ironisch genoeg blijven ze in het ongewisse wat betreft de winstvooruitzichten... Afwachten dus!

Ook in België wint LinkedIn aan populariteit. Met zo'n 840.000 accounts is LinkedIn het derde grootste sociaal netwerk, na Facebook en Netlog. Volgens Bruno Peeters (B.V.L.G.) wist het platform een groei van 39% te realiseren in het voorbije jaar (november 2010 - november 2011), wat LinkedIn tot het sterkst groeiende sociaal netwerk in België maakt.

Topics: LinkedIn, Social Media

Ook interessant om te weten