Remarketing voor search

Geschreven door op
Remarketing voor search

Mensen die je winkel of bedrijf reeds kennen zullen sneller iets bij jou kopen. Dit gaat al jaren op in de offline wereld, maar vooral online is dit nog sterker aanwezig. Een studie van Google heeft uitgewezen dat 49% van de gebruikers twee tot vier websites bezoekt vóór ze iets aankopen. 96% van de gebruikers koopt niets tijdens hun eerste bezoek aan een website.

Dit maakt het als bedrijf belangrijk om ook na dat eerste contactpunt in het beeld van de consument te blijven. Dit gebeurt best via remarketing, waarbij we mensen die je website al bezocht hebben opnieuw gaan bereiken. De meest bekende vorm is hier display remarketing, waarbij er banners vertoond worden op sites in het Google Display Netwerk. Een andere optie is om mensen terug te bereiken in de betalende zoekresultaten, via Remarketing Lists for Search Ads (RLSA).

Hoe werkt RLSA

Door de Remarketing voor AdWords tag toe te voegen aan élke pagina van je  (mobiele) website worden je websitebezoekers gebundeld in een lijst. De remarketing-tag vind je in je AdWords-account bij Shared Library - Audiences - Remarketing. Eens de tag is toegevoegd aan je website kan je specifieke lijsten beginnen opzetten:

  • mensen die een bepaalde pagina al dan niet bezocht hebben
  • mensen die tijdens een bepaalde periode je site bezocht hebben

 

Eens deze audiences of doelgroepen zijn aangemaakt, kan je deze als targeting toevoegen aan je huidige (of nieuwe) search-campagnes. Dit gaat alleen bij Search Network Only - All Features campagnes.

Selecteer je RLSA doelgroep

Wil je de mensen die reeds geconverteerd hebben uitsluiten, dan voeg je de bezoekers van de conversiepagina toe als aparte remarketing-doelgroep en sluit je hen uit (zie foto onder).

Doelgroepen uitsluiten in RLSA

Net als bij een "gewone" search-campagne moet je keywords toevoegen. De keuze om dit te doen met nieuwe keywords in een nieuwe campagne of je remarketing toe te voegen aan een bestaande ad group is volledig je eigen keuze.

Let op: je RLSA moet 1000 cookies bevatten vooraleer je ads kunnen beginnen vertonen, stel de date range dus niet te kort in en ga niet té specifieke pagina's targetten.

De voordelen van RLSA

Dankzij de remarketing voor search-lijsten kan je je advertenties opnieuw voorschotelen aan mensen die je website al bezocht hebben. Hierdoor vul je het gat tussen verkenning en beslissing perfect op door aan deze mensen relevantere en meer overtuigende advertenties te vertonen.

De mensen in je RLSA hebben al interesse getoond maar waren tijdens hun vorige bezoek misschien nog niet klaar voor een aankoop of wisten nog niet 100% zeker wat ze nodig hadden. Bij een goed opgezette RLSA-campagne target je net die bezoekers.

Doordat RLSA-targeting ook op keyword-level zit, bereik je de gebruiker op een moment waarop zijn mindset terug in jouw productcategorie is. Dit verhoogt alleen maar de relevantie van je RLSA-campagne.

Tips voor een bangelijke RLSA-campagne

Als agency hebben we al de kans gehad om voor verschillende klanten RLSA-campagnes op te zetten en kunnen we alvast enkele tips meegeven om je RLSA-campagne bijna even bangelijk als die van ons te maken:

  • Maak een nieuwe campagne aan voor RLSA: remarketing verdient een apart budget en is een ander publiek
  • Verander je keyword-strategie: je kan breder gaan aangezien je ze merk al kennen of net heel specifiek gaan adverteren om je publiek zo snel mogelijk bij de conversie te brengen
  • Verhoog je bids: mensen die je merk al kennen zijn meer waard omdat ze niet meer in die verkennende fase zitten. Zorg er dan ook voor dat je de topposities bezet
  • Speel met je advertentietekst: waren de bezoekers tijdens hun eerste bezoek nog in een verkenningfase, dan zijn ze nu aan het beslissen. Speel hier dan ook op in, of zet je USP's extra in de kijker met aangepaste call-out extensions

 

Nog niet overtuigd van RLSA, of weet je niet goed hoe je er aan moet beginnen? Contacteer de dudes, wij helpen je graag verder!

Topics: Adverteren, Search Engine Optimisation

Ook interessant om te weten