Google AdWords certificatie

Geschreven door op
Google AdWords certificatie

Wil je graag een gecertificeerd AdWords expert worden, misschien zelfs Premier Google AdWords Partner? Dan kan je best beginnen met het AdWords basisexamen af te leggen. 

Ik was zelf wat zenuwachtig voor deze eerste kans om me te bewijzen bij bakerMEN. Daarom voorzien we je van deze gids om je examen zo goed mogelijk voor te bereiden. Don’t panic, via volgende tips maak je zeker een goede kans!

Het advertising fundamentals of basisexamen:

  • Aantal vragen: 90
  • Beschikbare Tijd: 2uur
  • Kost: 50 dollar ( Gratis voor Google partners )
  • Geldigheidsduur: 2 jaar
  • Geslaagd? Als je 85% of meer scoort
  • Gebuisd? Na 7 dagen kan je het opnieuw proberen!

Praktijkgericht oefenen

Al doende leer je uiteraard het meest, zorg daarom dat je vaak met AdWords bezig bent. Begin bij het aanmaken van een account en toevoegen van campagnes, adgroups en keywords. Daarna kan je gaan optimaliseren door bijvoorbeeld negatieven toe te voegen, advertentiegroepen verder uit te splitsen, (nieuwe) advertentie teksten schrijven en nog veel meer.

Studeren

Het grootste gedeelte van het examen is gebaseerd op logisch nadenken als je vertrouwd bent met de praktische kant van AdWords. Er zijn toch een aantal vragen en toepassingen waar je nog niet mee in aanraking zal zijn gekomen tijdens je eerste verkenning van de AdWords interface. Daarom kan je je best goed voorbereiden op deze typische inhoudelijke vragen.

Hiervoor biedt Google je goed gestructureerde leerstof aan. Voor elk examen is er een uitgebreide lessenreeks waarin alle onderdelen in woord en beeld aan bod komen. Lees je liever de leerstof of leer je beter wanneer iemand je mondeling op weg werkt? Geen probleem, beide opties zijn steeds voorzien. Zo kan iedereen op zijn eigen tempo en manier de leerstof verwerken.

Screen Shot 2015-02-19 at 09.10.58

Heel wat van deze informatie kan je ook terugvinden op de AdWords support, die je ook later kan raadplegen. Deze informatie is altijd up to date met de laatste ontwikkelingen.

Een handige tip is dat je best binnen een bepaalde tijd kan studeren. Studeer niet elke week maar 1 van de 10 hoofdstukken studeren, maar probeer binnen de 2-3 weken na je voorbereiding het examen te voltooien. Zo zit alles nog fris in je hoofd en zal je beter presteren.

Proefexamens

Probeer zoveel mogelijk proefexamens en oefenvragen te maken.. De echte vragen op het examen zijn zeer gelijkaardig en zo krijg je een goed zicht op hoe (en welke) vragen er gesteld worden.
Er zijn verschillende websites waarop proefexamens mogelijk zijn, deze zijn meestal wel in het Engels.

Hierbij 2 proefexamens die mij zeer goed hebben geholpen: waytoexam.com en gyaniakash.com.

Tips voor tijdens het examen zelf

Neem je tijd

Je krijgt 90 vragen en hebt 2 uur de tijd om deze in te vullen. Per vraag heb je dus gemiddeld 1,5minuut de tijd. Neem dus voldoende tijd om je vragen aandachtig te lezen en goed na te denken. Zorg er ook voor dat je je examen op een rustige plaats aflegt waar je niet gestoord kan worden, zo kan je beter gefocust blijven.

Taal

Je kan best de taal gebruiken waarin je Google AdWords Account staat ingesteld. Als deze in het Engels is ga je het gemakkelijker vinden om het examen in het Engels te doen. Bepaalde termen zijn het Nederlands vaak heel anders verwoord. Hou er ook rekening mee dat de meeste proefexamens in het Engels zijn.

 

Topics: Adverteren, Google AdWords

Ook interessant om te weten