Hoe kan je adverteren op YouTube?

Geschreven door op
Hoe kan je adverteren op YouTube?

Wanneer we klanten voorstellen om te adverteren op YouTube kijken ze ons argwanend aan: "Toch niet die irritante, irrelevante, non-skippable ads?". Neen, er zijn ook leuke én goede manieren om YouTube-advertenties in te zetten. De twee belangrijkste opties zijn:

  • TrueView In-Stream advertenties
  • TrueView In-Display advertenties

 

TrueView In-Stream Advertenties

Uw In-Stream advertenties worden getoond voor een Youtube video. Bij dit soort advertenties kunnen de bezoekers kiezen om heel deze advertentie te bekijken of om deze, na 5 seconden, over te slaan. Deze advertenties laten je toe om te adverteren op Youtube en het Google display netwerk.

In-Stream

Als de Youtube gebruiker op de advertentie klikt wordt hij doorverwezen naar de homepage van de website waarvoor wordt geadverteerd.

Doelstelling Campagne

Adverteerders die dit soort advertenties gebruiken doen het vooral om brand awareness te creëren, doordat de bezoekers er niet zelf voor kiezen om deze bepaalde advertentie te bekijken. Ook is het belangrijk om niet te veel deze advertenties te pushen naar gebruikers van Youtube toe, dit kan je doen met ‘Frequency capping,’. Hiermee zet je een bepaald aantal maximum views neer per dag voor elke gebruiker, gemiddeld worden deze op 3-4 per dag gezet.

Kost

Voor de kosten van deze advertenties wordt de Cost-Per-View (PCV) gehanteerd. De adverteerder wordt pas een view aangerekend als de Youtube gebruiker 30 seconden van het filmpje heeft bezien of heel het filmpje als dit minder als 30 seconden zou zijn. Dus als u bijvoorbeeld een advertentie begint te bekijken en deze na 10 seconden weg klikt zal de adverteerder hier niet voor moeten betalen.

TrueView In-Display advertenties

In-Display advertenties zijn een andere manier om te adverteren op YouTube. Ze worden getoond boven de organische zoekresultaten in Youtube. Dit zijn advertenties waar de bezoeker zelf op moet klikken alvorens de video zal starten. Deze advertenties komen voor op volgende plaatsen:

  • Youtube search netwerk
  • Google Display network
  • Youtube Video Netwerk

In-Display

Deze advertenties kan je herkennen aan het gele AD symbool naast de video staat.Als je eenmaal op deze thumbnail hebt geklikt wordt je ofwel naar de echte video gestuurd of de Youtube channel pagina.

Doelstelling Campagne

Als bij In-Stream adverteren meer op brand awareness wordt gericht, wordt er bij In-Display adverteren meer op engagement gericht. Dit uiteraard doordat deze bezoekers echt op de video moeten klikken, ze zijn dus al geïnteresseerd in bepaalde diensten een bedrijf aanbiedt.

Kost

In tegenstelling tot de TrueView In-Stream advertenties waar moet worden betaald als een video langer als 30 seconden getoond wordt moeten adverteerders bij In-Display advertenties enkel betalen als er op de advertentie wordt geklikt op de thumbnail en de video wordt bekeken.

Call-To-Action

Bij dit soort adverteren is het ook zeer handig om een Call-To-Action (CTA) overlay toe te voegen (gaat ook voor In-Stream adverteren).

CTA overlays

Dit is een kleine thumbnail die na 15 seconden op de video wordt getoond. Als je hier op klikt word je ofwel door verwezen naar uw website of een bepaalde landingspagina. Deze Call to actions kunnen zelf door de gebruiker worden weg geklikt. Ook zijn deze CTA overlays gratis en zijn zeker een grote meerwaarde doordat ze ook kunnen worden getoond als u video via de organische weg is gevonden.

Topics: Adverteren

Ook interessant om te weten