Waarom een online marketing agency kiezen?

Geschreven door op
Waarom een online marketing agency kiezen?

De keuze om een agency in te zetten voor je online marketing is als bedrijf niet altijd even logisch. Wanneer we bij leads langsgaan, voelen we vaak dat het beheer van de campagnes of onze consultancy voor veel klanten een struikelblok is. In deze blogpost leggen we graag uit waarom een online marketing agency de ideale verlenging is van je marketing-diensten, de rechterhand kan zijn van je (online) marketing manager of perfect je gehele digitale marketing kan beheren.

Tijd

Misschien is online marketing slechts een klein deel van je marketing-diensten, kijk je tussen twee meetings eens naar je campagnes, loopt je campagne al jaar en dag met dezelfde keywords & advertenties of worden sommige inspanningen al eens op de lange baan geschoven. Als agency ademen wij van 9u tot iets over 18u online marketing. Waar onze klanten al eens iets over het hoofd kunnen zien, vullen wij dit graag aan met onze expertise, sleutelen wij aan bestaande campagnes of herinneren wij hen aan zaken om hun online présence naar een hoger niveau te tillen.

Ervaring & kruisbestuiving

Dag in dag uit bezig zijn met projecten voor verschillende klanten zorgt ervoor dat we heel wat ervaring opdoen. Er gaat geen dag voorbij dat we AdWords-campagnes optimaliseren, Analytics, Facebook én SEO vraagstukken oplossen. Deze ervaring nemen wij dan ook graag mee naar andere klanten. Zien we dat iets wel/niet werkt bij een klant, dan bekijken we welke klanten hier ook baat bij kunnen hebben. Zo genieten al onze projecten van een soort kruisbestuiving en kunnen wij verschillen opmerken in gedrag bij B2B vs B2C of Vlaanderen vs Wallonië.

Google Partner

Iedereen kan adverteren op Google en resultaten bekijken in Analytics, maar Google legt uiteraard ook wat standaarden op. Naast de kwaliteitsscore van je AdWords-campagnes, waar wij dagelijks aan sleutelen, heb je ook de certificaten voor AdWords en Analytics. Deze tonen zwart op wit aan dat je als adverteerder weet waar je mee bezig bent, dat je campagnes kan optimaliseren en resultaten analyseren.

Agencies die voldoende certificaten hebben, worden benoemd tot Google Partner, en daar is bakerMEN terecht fier op. Onze diploma's hangen we niet op aan de muur, maar kan je wel allemaal terugvinden op onze Google Partner-pagina.

We kijken zelfs al uit naar examens voor Facebook-advertising, zodat we hier ook een bewijs hebben van onze kennis.

Up-to-date

Naast de Google-certificaten volgen we ook elke update op de voet en gaan we naar congressen, extra opleidingen,...Zo zijn we geabonneerd op verschillende e-marketing nieuwsbrieven, volgen we de echte online marketing guru's (Simo Ahava, Avinash, Jon Loomer,...) en staat onze Twitter-tijdlijn vol met mensen die wat zinnigs te zeggen hebben over digitale marketing. Je zou het bijna niet geloven, maar onze boekenkast begint zelfs uit te puilen!

Dit zorgt ervoor dat we elk moment van het jaar de nieuwste advertentiemogelijkheden kunnen inzetten en deze dan ook voorleggen aan (nieuwe) klanten.

En alle kennis die we hierdoor vergaren delen we niet alleen tijdens onze maandelijkse interne updates maar delen we ook graag met jullie, via onze blog, tijdens meetings of specifieke opleidingen rond AdWords, Analytics of Facebook advertising.

Het betaalt zichzelf terug

Een goed online marketing plan verdient zichzelf terug. Door de campagnes constant bij te sturen, de bezoekers zo snel mogelijk bij hun doel te brengen en uw conversies niet uit het oog te verliezen gaat de efficiëntie omhoog. Door elk kanaal grondig te analyseren kan uw online marketing budget besteed worden aan die kanalen die voor jou het meeste opleveren.

(Nog niet) volledig overtuigd van de voordelen van een agency voor je online marketing? Neem gerust eens contact op, dan nemen wij die laatste twijfels weg.

 

Topics: Adverteren, bakerMEN

Ook interessant om te weten