Hoe beheer je een AdWords account

Geschreven door op
Hoe beheer je een AdWords account

Wat maakt het verschil tussen een gewoon AdWords-account en een succesvol AdWords-account? Net als bij een goede (nationale) voetbalploeg begin je met een selectie, maar daarna komen de trainingen, opstellingen, tactische wissels,...Dat is de reden waarom we bij bakerMEN als Premier Google AdWords Partner graag inzetten in op het beheer van een campagne.

Opstelling

Om de structuur van je campagne te bepalen kijken wij naar de website en producten die je aanbiedt, maar ook naar het zoekgedrag van de gebruiker. Hiervoor maken we gebruik van de AdWords Keyword Planner. Deze tool geeft ons de zoekopdrachten van gebruikers, hoe vaak er naar wordt gezocht en wat de concurrentie is op de markt.

Eens we de structuur van je website hebben kunnen matchen met het zoekgedrag beginnen we aan de setup van de campagne: we bundelen soortgelijke keywords in advertentiegroepen. Voor elke advertentiegroep schrijven we dan specifieke advertenties die passen bij de bundel keywords, met een bestemmingsURL, die zo nauw mogelijk aansluit bij de zoekopdracht. Advertentiegroepen die samenhoren steken we dan weer in één campagne. Op campagneniveau stellen we juiste budgetten en targeting in.

Om je campagne volledig te pimpen voegen we ook de nodige extensies toe: extra sitelinks naar specifieke pagina's, je telefoonnummer, USP's,...

Kick-off

Staat alles in de startblokken? Klopt het dagelijks budget? Heeft de klant de ads goedgekeurd? Ja? Go!

De eerste dagen dat je campagne live staat kunnen we al de aanpassingen doorvoeren: bieden we overal voldoende? Zijn sommige keywords te specifiek? Hoe gedragen ze zich op de website?

De wedstrijd

Na een week hebben we al heel wat insights verzameld:

  • welke advertenties/keywords hebben een goede CTR
  • voor welke zoektermen verschijnen uw advertenties
  • wie zijn de concurrenten
  • kunnen we opboksen tegen de concurrentie
  • hoe gedragen bezoekers zich op de website

Deze insights zorgen ervoor dat we wissels kunnen doorvoeren:

  • meer/minder inzetten op ads met een sterke call-to-action
  • nieuwe keywords toevoegen
  • keywords als negatief toevoegen
  • onze max cpc bids verhogen/verlagen/automatiseren
  • andere landingspagina's testen

Het resultaat: we gaan volop voor de keywords die goed presteren en verhogen de kwaliteit van de algemene campagne. Dit zorgt voor lagere cpc's en kwalitatieve websitebezoekers.

Tactische verschuivingen

Zien we dat een advertentiegroep of campagne het goed doet qua clicks en conversies, dan gaan we ervoor kiezen om deze wat meer aandacht te geven: we verhogen het budget of splitsen advertentiegroepen verder uit. Dit uitsplitsen geeft ons vele kleine advertentiegroepen met een beperkt aantal keywords die heel hard op elkaar gelijken.

Replay

In tegenstelling tot een voetbalmatch stopt het beheer van een campagne niet. Deze routine zit er bij ons ingebakken, waarbij we dan ook de gevolgen van onze aanpassingen gaan opvolgen, rekening houden met trends in het zoekvolume,...

Topics: Adverteren, Google AdWords

Ook interessant om te weten