Google gaat Mobielvriendelijke websites bevoordelen.

Geschreven door op
Google gaat Mobielvriendelijke websites bevoordelen.

Vanaf 21 april is het zover, Google gaat mobiele zoekresultaten anders gaan rangschikken.

De update

Google heeft nieuwe algoritmes updates aangekondigd die een significante impact zullen hebben op mobiele zoekresultaten wereldwijd voor mobiele bezoekers. In de volksmond wordt dit ook wel een mobilegeddon genoemd.

De update zal de ranking in Google verbeteren voor websites die een mobielvriendelijke ervaring bieden voor mobiele bezoekers. Websites met een negatieve mobielvriendelijke ervaring zullen hierdoor een slechtere ranking krijgen.
Deze update zal wereldwijd op dezelfde moment gebeuren.

De reden van deze update is dat er momenteel meer en meer wordt gesurft via smartphones en tablets. Dus is het een logische stap van Google om deze zoekresultaten te gaan beïnvloeden waarbij mobiele sites bevoordeeld worden.
Het voordeel voor de gebruiker is dat hij websites te zien krijgt die relevant zijn voor zijn zoekopdracht én leesbaar zijn op het device dat hij op dat moment gebruikt.

Welke zoekresultaten beïnvloedt het?

Deze update zal enkel mobiele zoekresultaten beïnvloeden (voor smartphones en tablets). Zoekresultaten via een computer of laptop zullen niet worden beïnvloed.

Ook zal vanaf nu content van Android apps getoond worden in de zoekresultaten voor bezoekers die ingelogd zijn via Google, en die bepaalde app geïnstalleerd hebben op hun smartphone. Doordat Google geen toegang heeft tot Apple’s iTunes database zullen iOS apps niet in deze zoekresultaten voorkomen.

Gaat mijn website dit ook merken?

Dit hangt allemaal af of uw website slaagt voor de mobielvriendelijkheidstest. Via deze link kan je controleren of jouw website gebruiksvriendelijk is voor smartphones/tablets of niet. Na 60 seconden zal deze tool u een duidelijke en makkelijk begrijpbare uitleg geven waarom jouw website wel of niet mobile friendly is.

Mobile

De Google update zal de gebruiksvriendelijkheid van jouw mobiele website pagina per pagina gaan bekijken. Dit is goed nieuws als je bijvoorbeeld een website hebt waar jouw e-commerce catalogus wel mobile friendly is maar de blogs niet, dat niet heel de website als niet-mobielvriendelijk wordt bekeken.

Hoe maak ik mijn website nu mobielvriendelijk?

Google biedt een heel uitgebreide en gemakkelijk verstaanbare handleiding aan over hoe je best je website mobielvriendelijk maakt of optimaliseert.

Topics: Mobile, Psychologie, Search Engine Optimisation

Ook interessant om te weten