Adverteren op Youtube deel 2

Geschreven door op
Adverteren op Youtube deel 2

Vorige keer deed ik de twee verschillende video advertentiemogelijkheden bij Youtube uit de doeken; TrueView In-Stream advertenties en de TrueVieuw In-display advertenties. Er zijn op Youtube echter nog een aantal andere advertentiemogelijkheden.

De TrueView In-Stream companion banners

compaion banner

Dit zijn klikbare banners die rechts van deze videoadvertenties worden vertoond op Youtube. Bij een klik op deze advertenties wordt de bezoeker doorverwezen naar de bedrijfswebsite, het Youtube kanaal of een specifieke URL.

Deze companion banners zijn een optie, je hoeft deze dus niet in te zetten. Een klik op deze banner is echter kostenloos, wat een grote meerwaarde is voor elk bedrijf dat via Youtube wil adverteren.

Deze companion banners zijn enkel beschikbaar voor In-Stream TrueView ads en niet voor In-Display TrueView ads.

Reserved media placements

De reserved media placements of gereserveerde media staan los van de AdWords veiling en zijn advertentieplaatsen die tegen betaling worden gereserveerd. Je betaalt dan niet langer per klik op je advertentie, maar per duizend vertoningen (ook wel CPM genoemd) of een vastgelegde kost per dag.

Dit is een handige manier om je merk in de markt te zetten, met een gegarandeerd aantal vertoningen voor een vaste prijs.

youtube_masthead

Er zijn 3 verschillende soorten Mastheads maar deze hebben allen ongeveer dezelfde functie:

  • De Desktop Custom Masthead,
  • Desktop Universal Video Masthead
  • en de Mobile Video Mastehead

De Youtube Desktop Custom Masthead is een banner die bovenaan en 24u lang over de gehele breedte van de Youtube homepage staat.

De Youtube Universal Video Masthead: Dit is een Videoadvertentieblok dat enkel wordt weergegeven op de hompepage van Youtube. De video wordt hier 30 seconden automatisch afgespeeld en daarna krijg je de optie ‘klik om door te gaan’. Als je bezoeker tijdens het afspelen op de video klikt wordt deze naar de Youtube-watch pagina gebracht waar de volledige video opnieuw wordt afgespeeld vanaf het begin én met geluid.

Ook heb je dan nog de Mobile Video Masthead specifiek voor Youtube op mobile en tablets.

Hoe kun je deze Reserved media Placements nu inzetten?

De targetting voor de reserved media placements is nagenoeg dezelfde als bij gewone advertenties op Youtube. Het is niet mogelijk om deze zelf op te zetten met AdWords for video. Je moet een Sales representative van Google contacteren en zij zullen je helpen met het opzetten van de campagne en bezorgen je een inschatting.

Hou er wel rekening mee dat de visuals vroeger moeten aangeleverd worden en dat de campagnes ook op tijd aangevraagd moeten worden. Vandaag is het te laat als je morgen wil verschijnen, een groot verschil met gewone Youtube advertenties.

Uiteraard helpen we je hier ook graag mee op weg. Neem gerust contact met ons op voor meer info!

Topics: Adverteren

Ook interessant om te weten