Facebook Carousel Ads inzetten

Geschreven door op
Facebook Carousel Ads inzetten

Facebook blijft de mogelijkheden voor adverteerders uitbreiden: elke maand komen er wel nieuwe features, zowel qua targeting als advertentie-formaten. Sinds een tweetal maanden is er zo de Multi-Product Ad bijgekomen, een voorbeeld zie je hieronder. bakerMEN legt je graag uit hoe en waarom deze ads in te zetten.

Meet our Team

Waarom carousel ads gebruiken?

Waar je vroeger verschillende advertenties in een advertentieset had of per advertentie een aparte advertentieset moest aanmaken, kan je dit nu bundelen in één advertentie(set). Dit zorgt er dus voor dat je je producten/diensten/USP's/...in één keer aan de man/vrouw kan brengen, in een makkelijk overzicht.

Afhankelijk van welke markt je bespeelt, multi-product ads zijn een musthave:

  • Automerken kunnen 5 modellen of de verschillende uitvoering van 1 model tonen
  • Heeft je dienst 4-5 USP's? Geef ze elk een plaats in de advertentie
  • Een lokale bakker die zijn broodautomaten in de kijker wilt zetten
  • Een hotel dat zijn junior/senior/luxe/...kamers wilt vullen

Hoe gebruik ik Multi Product Ads?

De MPA's kunnen alleen worden ingezet bij campagnes die website-bezoekers of conversies als doelstelling hebben. De set-up van multi-product ads verschilt niet zo veel van de "gewone" advertenties met maar 1 afbeelding. In een multi product ad heb je plaats voor minimum drie en maximum vijf afbeeldingen (de links mogen in principe hetzelfde zijn).

Het eerste wat je moet instellen is de "hoofdtekst" van je advertentie (in ons voorbeeld: "Dude... Wij doen online marketing.").

Set up multi product ads

Vervolgens stel je voor elke link de bestemmings-URL, koptekst (max 25 - 30 tekens) en een beschrijving (25 tekens) in. Je kan tot vijf verschillende links/afbeeldingen gebruiken in een product ad.

Facebook mpa setup

Het laatste in je advertentie setup is de laatste link in je ad. Hier vind je de typische "Meer bekijken op..." call-to-action van Facebook, die je kan laten verwijzen naar een pagina naar keuze. Belangrijker hier is de "Optimalisatie van de advertentietekst" (automatisch aangevinkt).

Voor sommige bedrijven is het belangrijk om de afbeeldingen in de advertentie in een bepaalde volgorde te laten zien (een hotel werkt hier waarschijnlijk met junior - senior - luxe - suite), andere bedrijven willen vooral de meest performante afbeeldingen vooraan hebben staan. Voor bedrijven die werken op basis van prestaties is de optimalisatie iets wat je altijd aangevinkt moet laten: Facebook ordent de afbeeldingen naargelang hun prestaties.

Facebook multi product ad

Een volledig afgewerkte multi-product ad zou er als volgt kunnen uitzien

bakermen mpa

Conclusie

De reden dat we deze post niet twee maanden geleden gepubliceerd hebben is op zich vrij logisch: we hebben dit advertentieformaat nu al twee maanden kunnen testen én evalueren.

En de resultaten zijn positief. Het feit dat je gebruikers slechts één keer moet bereiken om 4 - 6 advertenties te tonen is daar zeker een goede reden voor. Waar je vroeger ook verschillende advertenties moest inzetten om de beste copy/image te vinden, kan je dit nu met één advertentie. Wij zijn zelf fan van de automatische optimalisatie, die ook gebeurde wanneer je meerdere advertenties had lopen in dezelfde advertentieset.

Last but not least: deze multi-product ads kan je via de Facebook API ook gaan gebruiken voor dynamische product ads. Hierbij kan je dus producten vertonen op basis van het gedrag van de gebruiker op je website.

Topics: Adverteren, Social Media

Ook interessant om te weten