Facebook advertentie mogelijkheden

Geschreven door op
Facebook advertentie mogelijkheden

Nog niet zo lang geleden kon je hier alles ontdekken over de uitgebreide targeting-mogelijkheden in Facebook. Nu je je doelpubliek te pakken hebt, is het belangrijk dat je de juiste advertentie kiest om je doel te bereiken. Gebruik je Facebook ads eerder voor branding of ben je gebrand op conversies? Bepaal je doel en ontdek hieronder welk type advertenties je hiervoor best kan inzetten!

1. Page post engagement advertenties

facebook post engagement advertentie

Wanneer je de reach van een Facebook post vergelijkt met het aantal fans merk je meteen op dat je een groot deel van je doelpubliek mist. Sinds je op Facebook kan adverteren is het bereik van je paginaposts drastisch gedaald. Om dit opnieuw aan te zwengelen kan je gebruik maken van de Post engagement ads. Je krijgt hier de keuze tussen je bestaande posts, of je kan vanaf de setup pagina een nieuwe post aanmaken om te boosten.

Deze advertentie gebruik je dus om enerzijds meer van je bestaande fans te bereiken en anderzijds je doelpubliek te verbreden. Je kan checken of je advertentie succesvol is door het aantal zogenaamde post engagements te evalueren. Een post engagement is een comment, like of share. Ook photo views en kliks op een link worden hierin meegeteld.

2. Promoot je eigen pagina

Facebook page likes advertentie

Een andere manier om je bereik te vergroten is het aanmaken van een page likes advertentie. Hierbij is de doelstelling uiteraard om zoveel mogelijk likes en fans voor je pagina te vergaren. Het leuke aan deze advertentie is dat de gebruiker ook vaak zien krijgt of er al iemand van zijn/haar vrienden fan is van deze pagina.

Je hebt hier de mogelijkheid om de titel en boodschap aan te passen. Je hebt hier respectievelijk 25 en 90 karakters voor. Zo kan je pagina beter kaderen en potentiële likers sneller overtuigen. Je kan ook instellen waar een gebruiker terecht komt indien die op je advertentie klikt. Je hebt de keuze tussen de tijdslijn, je reviews, je foto's of de kaart.

3. Kliks naar website

clicks to website facebook ad

Je hebt een belangrijke boodschap te delen via een blogpost? Je hebt een nieuw product dat je in kijker wil zetten? Of wil je gewoon je websitebezoeken aanzwengelen? Dan kies je best voor de advertentie met als doel "clicks to website". Wanneer je dit doet, kan je best je gebruikte link taggen met de juiste parameters. Zo kan je achteraf goed opvolgen in Analytics hoe de doorklikkers zich gedragen op je website. Zo kan je de kost per websiteklik nog beter in perspectief zetten.

Voor dit type advertentie kan je net zoals bij de page likes een titel en omschrijving ingeven. Daarnaast zit er onder de advanced options nog een tekst vak van 200 karakters, waarbij je gebruikers kan overtuigen om door te klikken op de link. Je hebt hier ook de optie om gebruik te maken van de multi product ads.

Daarnaast heb je ook nog de optie om een button met een call to action toe te voegen. Je kan kiezen uit "shop now", "book now", "learn more", "sign up" en "download". Zo kan je de boodschap nog extra in de verf zetten en de gebruiker sneller tot actie aanzetten.

4: Website conversies

Om dit advertentietype te gebruiken, zal je eerst een "conversiepixel" moeten aanmaken. Dit is een klein stukje code dat je op de pagina plaatst waar de conversie zal plaatsvinden. Stel dat je bijvoorbeeld een aankoop wil registreren als doel, dan plaats je de pixel op de bevestigingspagina. Zo kan Facebook zelf inschatten welke gebruiker het meest waarschijnlijk zal overgaan tot actie. Je bod wordt dan aangepast aan die waarschijnlijkheid tot conversie.

Ook hier heb je de mogelijkheid om de titel, omschrijving en linktekst aan te passen en een call to action button toe te voegen. Ook hier kan je gebruik maken van de nieuwe multi product ads.

5: Video view ads

video views

Je kan een video ook altijd delen via Youtube en daarna de link op je Facebook pagina plaatsen, but where is the fun in that? Het voordeel van deze ads is dat de video in de newsfeed automatisch begint af te spelen en je dus sneller je gebruiker kan triggeren.

Bij dit type advertentie heb je de mogelijkheid om 90 karakters omschrijving in te geven, de titel kan je in dit geval niet aanpassen. Je hebt wel de mogelijkheid om de voorbeeldfoto aan te passen, ofwel met een still uit het filmpje zelf of met een zelfgekozen foto. Deze mag, zoals alle foto's waarmee geadverteerd wordt, niet meer dan 20% tekst bevatten. Ook hier kan je een call to action button tonen, die pas verschijnt wanneer je filmpje aan het afspelen is.

Een leuke extra: Facebook maakt twee lijsten van gebruikers aan

  • zij die je video hebben bekeken (minimum 3 seconden)
  • gebruikers die minimum 95% van de video hebben uitgekeken

Als adverteerder kan je dus eerst je product voorstellen via een video en daarna de geïnteresseerde mensen een click-to-website of conversie-advertentie tonen met een sterke call-to-actions.

6: Offer Claims

Offer ads facebook

Trek nieuwe bezoekers aan door ze een fantastisch aanbod voor te schotelen. Je kan dit instellen zowel voor fysieke locaties als in een online shop. De gebruiker klikt dan op de "Get Offer" button en krijgt vervolgens een mail met instructies of het fysieke aanbod. Vrienden van deze gebruiker kunnen dan een vermelding hiervan op hun tijdslijn zien verschijnen.

Je hebt de mogelijkheid om de titel en omschrijving aan te passen en een eigen foto toe te voegen. Je kan je doelpubliek beperken per land, provincie en stad of taal. Je kan ook zelf algemene voorwaarden en een tijdslimiet voor dit aanbod instellen. Bovendien kan je ook een maximum aantal aanbiedingen instellen, handig wanneer je je eerste 100 klanten wilt belonen.

7: Event advertenties

Je hebt binnenkort een belangrijk evenement en wil graag zoveel mogelijk van je (potentiële) fans hiervan op de hoogte brengen en ze aanzetten tot komen. Dan kan je best adverteren vanuit een reeds aangemaakt event op Facebook. Dit kan je aanmaken op dezelfde plaats waar je een status of foto zou delen. Aan dit event kan je een specifieke foto toekennen en een uitgebreide tekst aan toevoegen. Je kan dan ook posts plaatsen, specifiek voor de eventpagina.

Alle info van het event wordt in de advertentie herhaald en je hebt ook de mogelijkheid om een wervende omschrijving van 90 karakters toe te voegen. Je kan hier ook meerdere foto's toevoegen voor multi product ads.

8: App advertenties

Heb je een eigen applicatie? Dan kan je deze ook via Facebook gaan promoten. Hiervoor zijn er twee mogelijk advertenties. Indien je vooral nieuwe app gebruikers wil aantrekken, kan je best inzetten op de App install ads. De app engagement ads zijn dan weer goed voor klantretentie en je gebruikers opnieuw aanzetten tot het gebruik van je applicatie.

Heel wat mogelijkheden dus, aan jou om uit te maken wat het beste werkt. Heb je geen idee hoe je aan Facebook-adverteren moet beginnen (of krijg je de kriebels van de vreemde interface)? Dan helpen je we je graag op weg! Neem gerust contacteer de online marketing dudes op en wij bekijken samen met jou wat de beste opties zijn. Tot dan!

Topics: Adverteren, Social Media

Ook interessant om te weten