Facebook neemt Gowalla over

Geschreven door op
Facebook neemt Gowalla over

gowalla-logoCNNMoney deelde afgelopen vrijdag 2 december mee dat Facebook de location based service Gowalla heeft overgenomen. Sociale gigant Facebook heeft tot naderhand nog steeds niet gereageerd op het nieuws.

Gowalla, een van de vele location sharing diensten die tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond schieten. Maar het dient gezegd te worden dat Gowalla op zijn 'hoogtepunt' behoorde tot een van de bekendste diensten van zijn categorie. Na Foursquare natuurlijk. Gowalla zag in 2009 het licht en ging frontaal de confrontatie aan met location sharing zwaargewicht Foursquare. Tevergeefs dus, want Gowalla moest al gauw het onderspit delven voor zijn grootste concurrent. Om zich te differentiëren ging Gowalla zich meer en meer positioneren als persoonlijke reisgids, met de nadruk op "personal stories".

Naar het schijnt zullen de ex-Gowalla personeelsleden binnen Facebook meewerken aan de verdere ontwikkeling van de Timeline-functionaliteit. Tot hiertoe is er echter nog geen exact overnamebedrag bekend. Ook is nog niets meer bekend of Gowalla al dan niet in zijn huidige vorm zou blijven voortbestaan.

Topics: Facebook, Social Media

Ook interessant om te weten