Google Display Netwerk voor beginners

Geschreven door op
Google Display Netwerk voor beginners

Het Google Display Netwerk is een netwerk van wel miljoenen websites. Heb je altijd al willen adverteren met beeldmateriaal, video’s, .. of op bepaalde populaire websites? Dan is het Google Display Netwerk de ideale oplossing. Je kan hiermee wel 80% van de internetgebruikers bereiken over meer dan 2 miljoen websites!

google-display-ads-611x0

Bij het Google Display netwerk kan je er voor zorgen dat jouw advertenties op websites verschijnen die aanleunen bij je product, dienst en/of doelgroep.
Stel je voor, je hebt een bedrijf dat sportschoenen verkoopt: dan kan je er voor zorgen via het Google Display Netwerk dat deze advertenties terechtkomen op websites gerelateerd met sport, schoenen, enzovoort.

Ook kan je ervoor zorgen dat je op bepaalde websites zeker niet verschijnt, voor het voorbeeld zouden bijvoorbeeld websites over games of vacatures totaal niet relevant zijn en dan kan je deze excluden. Zo zorg je er ook voor dat je budget dat je besteedt zo optimaal mogelijk wordt ingezet naar jouw doelgroep en je zeker geen geld uitgeeft aan adverteren op verkeerde websites.
Hoe je hier op kan targetten leggen we uit in een volgende blog.

Je hebt verschillende advertentiemogelijkheden, die we als Premier Google AdWords Partner graag verklaren.

Verschillende advertentiemogelijkheden

Beeldadvertenties

Zoals de naam het zegt, wordt hierbij beeld gebruikt in de advertenties. Deze banners bevatten naast de sterke punten best ook een sterke call-to-action om de klant te overtuigen om op de advertentie te klikken.
Hier een voorbeeld van hoe wij dit aanpakken.

Voorbeeld display advertentie bakerMEN

Deze advertenties mogen een bestandsgrootte hebben van 150kb of kleiner.
Ook kunnen ze verschillende formaten hebben, de voornaamste die wij bij bakerMEN gebruiken zijn:

  • 728x90
  • 300x250
  • 250x250
  • 468x60
  • 120x600

Hoe meer advertentieformaten je inzet, hoe meer kansen op een impressie je hebt: niet alle website staan open voor alle advertentieformaten. Do

Tekstadvertenties

De opbouw van deze advertenties zijn hetzelfde als die in het zoeknetwerk: De tekstadvertenties mogen een titel hebben van maximum 25 tekens, 2 lijnen tekst van elk maximum 35 tekens en de URL mag ook weer uit maximum 35 tekens bestaan. Sinds kort zijn deze tekstadvertenties grondig aangepakt waardoor ze natuurlijker overkomen en de look-and-feel van de site overnemen.

Tekstadvertenties in het GDNRich Media advertenties

Dit soort Google Display advertenties zijn beeldadvertenties die interactieve elementen, animaties of andere aspecten bevatten. Afhankelijk van wie op zoek is naar de advertentie en hoe ze omgaan met de advertentie, kan deze dan ook veranderen. Deze rich media ads zijn zeer handig voor klanten met shopping-campagnes, eventueel gecombineerd met een remarketing-lijst.

Video advertenties

Advertenties die een video bevatten. Meer hier over in een van onze vorige blogposts.

Nog een laatste tip: Ben je zelf geen creatief wonder maar wil je ook niet te veel uitgeven aan de creatie van banners? Probeer dan zeker eens de Google Display Builder. Deze tool, die je terug kan vinden in je AdWords-account, bouwt op basis van jouw landingspagina of homepage een banner. Hierna kan je zelf nog wat lay-out-aanpassingen doen en je copy wijzigen. Op zoek naar een goede AdWords Partner?

Topics: Adverteren, Google AdWords

Ook interessant om te weten