Google display: hoe targetten?

Geschreven door op
Google display: hoe targetten?

De verschillende targeting opties

In onze vorige blogpost hebben we het gehad over wat het Google Display Netwerk juist is en welk de verschillende soorten advertenties zijn. In deze blog gaan we jullie een beetje meer wegwijs maken in de targetingopties van het displaynetwerk. Naast de keywords, zoals in Google Search, zijn er tal van nieuwe targeting mogelijkheden. We hebben ze even allemaal opgelijst.

Interesses

Display TargetingHier worden de advertenties getoond op basis van de interesse van de gebruiker. Deze interesses worden bepaald door het online gedrag van de gebruiker. Als deze bijvoorbeeld vaak sport sites bezoekt zal sport als interesse van deze persoon worden gezien.
Internet gebruikers kunnen hun eigen interesse bepalen via de Ads Preference Manager. Hier kunnen ze zelf bepalen welke categorie advertenties worden getarget. Hierbij helpen ze ook adverteerders om een zo relevant mogelijke campagne op te zetten.

Topics

Het targeten op topics is ongeveer hetzelfde als bij interesse, maar dan gebaseerd op websites in plaats van op het gedrag van de bezoekers. Als je er bijvoorbeeld voor wil zorgen dat je wil verschijnen op websites in verband met reizen, duid je simpelweg het topic 'travel' of 'reizen' aan.

Keywords

Hier wordt er getarget op bepaalde keywords. Je wil dat jouw advertenties getoond worden overal waar het keywoord 'tafel' in de content verwerkt is. Dan kan in heel het Google Display netwerk waar dit bepaalde zoekwoord geschreven staat, de advertentie getoond worden.

Specifieke plaatsingen

Hier kan de adverteerder kiezen op welke websites hij effectief wil verschijnen met zijn advertenties. Als jouw advertentie over een bepaalde vacature gaat, zal hij verschillende websites kiezen waarbij jobs in de kijker worden gezet. Als er bepaalde websites zijn waar je zeker niet wil verschijnen kan je deze als negatief zetten, net zoals bij de andere soorten Display targeting.

Remarketing

Mensen die je website al bezocht hebben krijgen je advertenties te zien als ze door andere websites surfen op het Google Display Netwerk. Het bekendste, en meest irritante, voorbeeld zijn de Zalando-banners die je keer op keer te zien krijgt. Hoe wij hier te werk gaan, lees je onze blogpost over remarketing.

Demografisch

Als jouw klanten een bepaalde leeftijdsgroep of geslacht zijn kan je hier ook altijd op inspelen. Met demografische targeting kan je er namelijk voor zorgen dat er enkel getarget wordt op je specifieke doelpubliek. Bijvoorbeeld: je verkoopt jonge & hippe mannenkledij, dan ga je enkel mannen targeten met de leeftijd van 18-24 en zet je vrouwen en de rest van de leeftijdscategorieƫn als negatief.

Geografische en taal targeting.

Hiermee kan je er bijvoorbeeld voor zorgen dat al de Spaans sprekende mensen in een bepaalde stad worden getarget en jouw advertenties te zien krijgen.

 

bakerMEN tips: 

  1. Combineer verschillende targeting-opties om je doelgroep zo exact mogelijk af te bakenen.
  2. Zet spelletjes, poƫzie, quiz'en, dating en huisdieren als negatief (tenzij dit echt aanleunt bij je doelgroep)
  3. Gebruik frequency capping om het aantal vertoningen per persoon te beperken

Topics: Adverteren

Ook interessant om te weten