Maak van mobiele ads een succes

Geschreven door op
Maak van mobiele ads een succes

Volgens Mary Meekers Internet Trends brengen we nu iets meer dan de helft van onze online tijd door op mobiele toestellen. In 2008 bracht de gemiddelde Amerikaan 20 minuten per dag door op haar of zijn mobiel, dit jaar is dat opgelopen tot bijna drie uur. Iets meer dan 55% van de gebruikte mobiele bandbreedte wordt ingezet om video’s af te spelen. We gebruiken 69% extra data tegenover vorig jaar. Kortom: Welkom mobiel-internet. Je wordt nu overduidelijk echt gebruikt.

Mobiel internet

De advertentiemarkt is die groei van het mobiel internet niet gevolgd. Mobile is namelijk 24% van de mediaconsumptie, maar krijgt slechts 8% van de advertentiespend. De ten dode opgeschreven printindustrie heeft slechts 4% van de consumptie maar krijgt wel 18% van de spend. Een mogelijke shift in adspend van print naar mobile is wellicht de laatste nagel in een vol getimmerde doodskist.

mobiel ad share

Deze discrepantie wordt waarschijnlijk veroorzaakt omdat we mobiel tot nu toe niet snapten als advertentiekanaal. We maakten er dezelfde fouten die we vroeger maakten toen we van print naar online advertising verschoven. We gebruikten media, vooral banners, die alleen dachten aan de adverteerder en aandacht kregen door de gebruiker te storen. Ondertussen weten we dat banners niet het beste medium zijn.

Mobile ads worden volwassen

De afgelopen maanden kwamen er nieuwe advertentiemogelijkheden die specifiek gericht waren op mobiele gebruikers.

  • Facebook bracht multiproduct ads uit die gebruikers toelieten om te scrollen in een lijst met relevante producten.
  • Google My Business werd volledig geïntegreerd in de zoekresultaten. Je krijgt openingsuren, telefoonnummers… Alles wat je nodig hebt om meteen contact op te nemen.
  • Google AdWords experimenteert in sommige landen met local inventory. Gebruikers kunnen zien waar ze een bepaald product in hun buurt kunnen kopen.
  • Goed getargette, korte en interessante video-ads zorgen voor een minder storende ervaring. Ja, hier loopt het nog meestal mis.
  • Google Now krijgt binnenkort een integratie binnen andere apps met Now on Tap. Dat maakt het mogelijk om bijvoorbeeld te zien waar ze welke films spelen, of waar je die goudgele/blauwzwarte trui waar je over chat verkopen.
  • Facebook en Twitter kregen speciale Call to Action knoppen die er op gericht zijn om een actie uit te voeren vanuit de app. Van een download, tot een aankoop. Pinterest krijgt een Buy now knop en Google volgt binnenkort.

Buy Pins

Hoe maak je een mobiele advertentie effectiever?

Al deze mogelijkheden hebben één ding gemeen: ze creëeren een ervaring in de app, en hebben een duidelijke meerwaarde voor de gebruiker. Enkel voor de uiteindelijke verkoop moet hij de app verlaten, en zelfs dat probeert Pinterest te vermijden.

Je kan de effectiviteit van je mobiele advertenties nog verhogen door rekening te houden met het type toestel. We houden onze telefoons verticaal vast, dus zorg ervoor dat je inspeelt op dat gedrag.

We krijgen op mobiele toestellen graag een visuele ervaring met een betekenis. Stoor en praat niet alleen over jezelf, zorg voor een echte ervaring met je advertenties.

Eigenlijk kan je het samenvatten met een filosofie die ons door alle moeilijke beslissingen helpt: als het goed is voor de eindgebruiker, dan is het goed voor jou als adverteerder.

Topics: Adverteren, Mobile

Ook interessant om te weten