Twitter en Mixi doubleteam

Geschreven door op
Twitter en Mixi doubleteam

MixiMicroblogging service Twitter kondigde eind vorige maand aan dat ze de handen in elkaar slagen met Mixi, Japans grootste sociaal netwerk van eigen bodem.

Twitters belangrijkste beweegreden is om het bereik in Japan uit te breiden. Na de lancering van de Japanse versie van Twitter in 2008, ontpopte het Japanse publiek zich tot een zeer actieve en ge├źngageerde tweeps. Vooral in de periode van de Fukushima-ramp werd ook in Japan nogmaals bewezen dat social media de oplossing biedden, wanneer klassiekere communicatiemiddelen faalden. Het is ook na de kernramp dat beide partijen naar het schijnt zijn beginnen nadenken over een eventuele samenwerking.

De eerste telg die zal ontstaan uit de samenwerking van de twee sociale netwerken zal Mixi-Xmas genaamd zijn. Het betreft een applicatie in Kerst-thema dat Mixi-gebruikers toelaat om berichten te zenden als een tweet, met alles erop en eraan. Maar dit zal vast en zeker niet de laatste zijn. Volgens Twitter-woordvoerder Carolyn Penner zullen de sociale netwerken met hun gebundelde kracht alles uit de kast trekken om Twitter- en Mixi-gebruikers in de toekomst een unieke ervaring te bieden.

Topics: Social Media

Ook interessant om te weten