Twitter lanceert brand pages

Geschreven door op
Twitter lanceert brand pages

Afgelopen donderdag (8 december) lanceerde Twitter een redesign, waaronder enkele interessante, nieuwe functionaliteiten zoals brand pages.

Het zat er natuulijk aan te komen, nu dat Google+ (de jongste telg onder de sociale netwerken) niet lang geleden ook brand pages beschikbaar stelde. Voortaan kunnen merken op Twitter ook hun eigen brand page aanmaken. De nieuwe brand pages zullen meer mogelijkheden beschikbaar hebben op gebied van rich media. Een voorbeeld hiervan is de gepromoote tweets die bovenaan de brand page verschijnen. Embedded videos zijn vanaf nu ook mogelijk. De gloednieuwe brand pages betekenen zeker een interessante opportuniteit voor merken die intensiever aan de slag willen met Twitter. Maar volgens CNET, zouden ze niet al te makkelijk te programmeren zijn aangezien ze het moeilijk hebben met grote hoeveelheden HTML-code...

Nog enkele andere veranderingen die in de update werden meegegeven:

  • De Home-sectie zal embedded foto's, video's en conversaties in tweets weergeven.
  • De nieuwe Connect-functionaliteit zal je meer info geven over wie jou volgt, je heeft vermeld, jou heeft geretweet enz.
  • De nieuwe Discover-functionaliteit zal aangepaste informatie weergeven rekening houdende met je locatie en wie je volgt.
  • De vernieuwde Profile-sectie vergemakkelijkt het bekijken van lijsten, favorieten, volgers, foto's enz.
  • Tweets kunnen nu ook worden geĆ«mbed op andere websites.

Topics: Adverteren, Social Media

Ook interessant om te weten