Learnings van GAUC15

Geschreven door op
Learnings van GAUC15

Willem en ik zijn dinsdag 16 en woensdag 17 juni op schoolreis geweest naar Amsterdam voor de Google Analytics User Conference 2015. Tijdens deze twee dagen werden we volledig ondergedompeld in Analytics. Dinsdagochtend, wekker om 5u30 en zorgen dat we op tijd in Antwerpen-Centraal waren om naar Amsterdam te sporen.

De eerste dag van GAUC15 was een training day: In kleine groepen (10 - 25 personen) werd er dieper ingegaan op specifieke domeinen zoals Google Tag Manager, Ghost Referral, hoe content meten,...Om iedereen zo goed mogelijk te helpen was er een opsplitsing qua niveaus: Beginner, Intermediate of Advanced. Het leuke aan deze training day was dat er echt hands-on gewerkt werd: test sites, zelf aanpassingen maken in eigen Analytics-accounts,...

Na deze intensieve dag werd er afgesloten met een borrel (lees: plat Hollands bier) en daarna inchecken in het hotel. Even ontspannen, plons doen in het zwembad (Willem) en daarna de binnenstad wat gaan verkennen.

Woensdag stond de "echte" conference day op het programma. Naast 3 keynotes (Peter O'Neill, Krista Seiden en Simo Ahava) voor de hele groep waren er ook weer kleinere sessies per niveau. Hierbij viel duidelijk te merken wat de hot topics zijn binnen GA: actiegerichte KPI's, attributie, GA als business analytics,...

Om het voor jullie (en de andere bakerMEN) overzichtelijk te houden hebben we alles samengevat in een korte keynote. Voor extra vragen kan je ons altijd contacteren via mail, call, Facebook of Twitter.

 

Topics: Analytics

Ook interessant om te weten