Beacons versterken Facebook

Geschreven door op
Beacons versterken Facebook

Begin dit jaar lanceerde Facebook Place Tips, een nieuwe functie ontworpen voor uitbaters van lokale bedrijfjes. Wanneer gebruikers van de Facebook-app in de buurt komen van een winkel of zaak die Place Tips gebruikt, verschijnen er updates en posts van vrienden over die plaats in hun nieuwsoverzicht.

fb-example Place Tips

Hoe Place Tips commercieel gebruiken?

Zoals jullie in de vorige blogs al hebben gelezen, is het super interessant om in te spelen op microments. Met Place Tips kan je potentiële klanten tijdens deze micromoments prikkelen.

Bijvoorbeeld, je weet door een keyword research dat er vaak mobiel wordt gezocht op broodjeszaken in de buurt. Tijdens dit micromoment, laat je een potentiële klant op Facebook zien dat broodjeszaak X maar 5 minuten wandelen is. Place Tips laat hierna ook enkele positieve recensies zien van vrienden over broodjeszaak X.

Tijdens micromoments zijn klanten heel impulsief en beslissen ze bliksemsnel. Het is aan jou om relevante en activerende content weer te geven via Place Tips. Consumenten baseren zich meestal op meningen, recensies van anderen. Als je op Facebook via Place Tips recensies ziet van jouw beste vrienden, is dit effect nog sterker.

Facebook gaat een stapje verder

Je kan via Facebook for business, gratis Bluetooth Beacons aanvragen. Deze beacons plaats je dan in jouw winkel. Place Tips worden dan getoond aan mensen die in het bereik van de beacon komen en bluetooth en locatie hebben aanstaan.

Facebook beacon Facebook beacon

Zo kan er een specifiek bericht als push-bericht worden verstuurd via Bluetooth. Dit bericht komt rechtstreeks op jouw nieuwsoverzicht in de vorm van een notificatie.

Dit is natuurlijk enorm interessant voor alle lokale bedrijfjes. Zo kan je zonder iets uit te geven, zorgen voor waardevolle interactie met potentiële klanten in jouw omgeving. Om onze broodjeszaak nog eens als voorbeeld te nemen, zijn hier enkele tips die ze als push-bericht kunnen sturen.

Tips voor push-berichten via de Beacon

  • Promoties: “Broodje van de maand : 2 euro ipv 3.”
  • Content: “Ambachtelijk gebakken broodjes vers uit de oven.”
  • Sociaal netwerk uitbreiden.: “Like nu onze facebookpagina.”
  • Klantretentie : Bijhouden hoeveel keer je een broodje besteld en pushberichten sturen met persoonlijke aanbiedingen.

Topics: Adverteren, Social Media

Ook interessant om te weten