Televisiereclame in het gedrang

Geschreven door op
Televisiereclame in het gedrang

Wat we al een hele tijd zelf merken wordt nu ook bevestigd door een onderzoek van het Amerikaanse bedrijf Bain & Company.

Er wordt minder en minder gekozen voor traditionele televisie als reclame-platform. Consumenten kijken meer en meer naar digitale media. Er wordt meer gekeken naar video's op Youtube, naar series en films op streaming apps ( zoals Netflix) en naar video's op sociale media. Voor de toekomst van traditionele reclame zoals televisiereclame, heeft dit zware gevolgen.

Momenteel geven nog meer dan de helft van de ondervraagde marketeers grote delen van hun marketingbudgetten uit aan televisiereclame. Volgens het onderzoek van Bain & Company zal dit aantal nog meer dalen in de komende 3 jaren. Er wordt verwacht dat de uitgaven voor online video's met 8% zullen stijgen. De uitgaven voor social media zullen 15% hoger liggen en er zal 20% meer worden uitgegeven aan mobile advertising.

Consumenten verkiezen digitale media, maar er zijn nog andere redenen waarom marketeers televisiereclame laten vallen. Vooral targeting, measurement and engagement zijn de belangrijkste redenen waarom digitale media en online marketing de leiding zullen nemen.

De grootste sterkte van televisiereclame, namelijk de reach of bereik, komt ook in het gedrang. Dankzij Display - en Youtube campagnes bereik je al snel het zelfde aantal mensen voor een fractie van het budget dat je hiervoor uitgeeft aan televisiereclame.
image

Een van de duidelijkste indicatoren van het dalende succes van televisiereclame is het gedrag van grote multinationals. "Major brands are shifting ad dollars away from TV faster than most people realize. One national quick-service restaurant in the US told us that it didn’t spend any money on TV in 2014 and will spend even more on digital in 2015." merkt Charlie Kim, hoofd van de afdeling media bij Bain & Company.

So...?

Dit onderzoek toont nogmaals aan dat het essentieel is om te investeren in online marketing. De consument is veranderd en zal nog afhankelijker worden van mobiele en digitale media. Als bedrijf moet je hier zeker op in spelen.

Wat heb je zeker nodig?

  • Een Facebook bedrijfspagina is onmisbaar.
  • Een goed ingesteld Analytics account, meten = weten.
  • Korte en activerende filmpjes voor youtube(ads).
  • Een gebruiksvriendelijke & responsive website.
  • Goede content pagina's geoptimaliseerd voor search engines.

Hoe kan bakerMEN je online nog bangelijker maken?

Zit je nog met vragen over online marketing? Wij kunnen je zeker helpen. Geef ons een seintje en dan bekijken we samen wat de beste strategie voor je bedrijf is!

 

Topics: Adverteren, Online Marketing

Ook interessant om te weten