KLM en social media: "social seating"

Geschreven door op
KLM en social media: "social seating"

KLM-logoMeer en meer bedrijven proberen tegenwoordig social media te integreren in day-to-day business. Sommigen slagen erin, sommigen falen een meerwaarde te bieden aan hun klanten. KLM trekt alle social registers open met een nieuw concept, genaamd "social seating".

KLM, de bekende Nederlandse luchtvaartmaatschappij, maakt zeker werk van zijn social media strategie. Buiten een Facebook-pagina om je vingertoppen van af te likken, is de maatschappij zeer actief op de andere courante sociale media zoals Twitter, LinkedIn en YouTube. En ze gaan nog een stapje verder... Met social seating zullen passagiers vanaf begin volgend jaar kunnen kiezen naast wie ze op het vliegtuig zitten.

KLM is hierover nog niet verder in detail getreden, maar het idee is dat klanten hun zitje zullen kunnen kiezen op basis van medepassagiers en hun interesses. De functionaliteit zal gebruikmaken van de platformen Facebook en LinkedIn.

Zoals altijd bij social media, is privacy uiteraard een punt van discussie. Facebook-gebruikers zullen eerst toegang moeten verschaffen aan de app voor het gebruiken van informatie. Uiteraard zal KLM geen informatie van je profiel gebruiken, zonder dat je daarvoor toestemming hebt gegeven.

Hoe dan ook, social seating zal ofwel een succes of een flop van formaat worden. Op dit moment wordt door sommigen al gevreesd dat social seating wel eens zou kunnen gebruikt worden als dating tool. Niet helemaal onterecht natuurlijk, met de hoeveelheid aan profielinformatie die gebruikt wordt voor de nieuwe functionaliteit. En bovendien hoeft een klant niet noodzakelijk geïnteresseerd te zijn naast wie hij of zij de vlucht zal doorbrengen. In dat laatste geval zou social seating tot weer de zoveelste "I-don't-give-a-damn" dienst kunnen vervallen.

Time will tell...

Topics: Social Media, Search Engine Optimisation

Ook interessant om te weten