bakerMEN in Mountain View

Geschreven door op
bakerMEN in Mountain View

Eind juli kreeg Joris telefoon: bakerMEN was één van de winnaars van de Google Partners wedstrijd waardoor we één Online Marketing Dude naar het Google All Stars Event in Mountain View (in the US of A) mochten sturen. Wij als dudes werken uiteraard volgens een eerlijk systeem om aan te duiden wie van ons als 'Chosen One' mocht gaan.

Na heel wat geregel met visa, ESTA's, het afzweren van terroristische daden en het keurig bijtrimmen van mijn baard was het 29 augustus tijd voor take-off en eerst enkele dagen San Francisco om "aan de nieuwe tijdzone te wennen".

Google All Stars

Voor het bezoek aan Mountain View had Google enkele interne mensen uitgenodigd om te praten over Moments of Marketing, de toekomst van search, Branding via YouTube, Remarketing, App Install ads, Programmatic Marketing, Waze (musthave GPS app),... Je merkt het al: Google ziet de toekomst vooral mobiel en wilt ons al marketeers helpen om klanten zo goed mogelijk te bereiken.

In plaats van elke presentatie tot in detail te bespreken geef ik liever enkele key-takeways mee, gevolgd door een van de laatste foto's voor het oude Google-logo (#tbt):

  • Be mobile: zorg dat je iéts te bieden hebt voor mobiele gebruikers. Het moet daarom geen complete mobiele of responsive site zijn, een onepager met informatie en contactgegevens is ook al iets. In Amerika is mobiel al groter dan desktop voor zoekopdrachten, Europa volgt snel.
  • Conversies - Mobiel ≠ desktop: Mensen converteren minder of anders op mobiele apparaten, focus hier dan ook op andere zaken.
  • Soft conversions: Veel sites (zeker voor non-webshops) blijven nog altijd gefocust op 1 type conversie: contact(formulier), prijsaanvraag,...Mensen die over een bepaalde dienst meerdere pagina's lezen of al uw diensten bekijken tonen ook een interesse. Voor minder converterende kanalen als YouTube en Display kan dit al een goede KPI zijn.
  • Remarketing: Ga mensen die een soft conversion voltooid hebben terug bereiken. Zet je USP's in de kijker, trek ze nog snel even over de lijn of maak een similar audience op basis van uw conversies. Of remarket je mobiele gebruikers op hun desktop om zo tot die harde conversie over te gaan.
  • Waze: Heb je als restaurant, kledingwinkel, carwash, hotel,... een speciale actie? Target mensen in een radius en laat ze direct naar jouw filiaal navigeren.

Het belangrijkste wat ik heb geleerd tijdens dit event: skip een presentatie of 2, zoek een terrasje op en praat met andere agencies over de uitdagingen, oplossingen en verwezenlijkingen voor je klanten. In het zonnetje praat alles wat beter, kan je het over gemeenschappelijke ergernissen hebben (sorry policy team) en zie je zelfrijdende auto's, Googles, Nooglers en medewerkers van alle andere tech-bedrijven. De echte Mountain View sfeer :-).

 
image2

 

 

Topics: bakerMEN

Ook interessant om te weten