5 tips voor betere video ads op Facebook

Geschreven door op
5 tips voor betere video ads op Facebook

Als je al eens op Facebook hebt geadverteerd met een video, weet je dat je hiermee makkelijk duizenden mensen bereikt. Je hebt ook gemerkt dat jouw filmpje heel veel views binnenhaalde. Wat je toen waarschijnlijk nog niet wist, is dat Facebook een view registreert na amper 3 seconden.

Je begint verder te kijken in de statistieken en merkt al gauw op dat het aantal views uiteindelijk niet zo spectaculair zijn als je initieel dacht. Het aantal reacties, likes, shares en page likes vallen ook een beetje tegen.

Hoe zorg je nu dat mensen reageren op jouw videoadvertentie? Hoe zorg je ervoor dat deze advertenties conversies opleveren?

Wel, hier zijn 5 tips die je al ver brengen.

Numéro uno : Zorg voor ondertiteling want ads zijn geluidloos

Dankzij de schitterende functie 'Autoplay' worden alle video's op Facebook automatisch afgespeeld naargelang je door jouw nieuwsoverzicht scrolt. Fantastisch! Denk jij als adverteerder. Wait for it.. Er is echter een addertje onder het gras. De video's worden afgespeeld zonder geluid.

Wij raden zeker aan om ondertiteling te voorzien op elke video. Is het te laat om de ondertiteling hardcoded in het filmpje weer te geven? Geen probleem, hiervoor hebben wij een handige trick. Youtube doet het meeste van het werk voor jou. Je was waarschijnlijk toch van plan om je video ook op Youtube te zetten. Wanneer je video is geüpload, genereert Youtube automatisch ondertitels. Deze ondertitels zijn niet meteen top notch quality. De timing van de ondertiteling zit meestal wel goed, wat dan ook het belangrijkste is.

In een kwartiertje enkele woorden of zinnen aanpassen en jouw .srt bestand is klaar. Dankzij Facebook Power editor kan je het srt-bestand uploaden. Zo kunnen Facebook gebruikers je boodschap begrijpen, zelfs als hun geluid uit staat.

Screen Shot 2015-10-15 at 09.32.17

CTA: Voeg een Call-to-action toe

Bij het uploaden van jouw filmpje kan je op het einde een CTA toevoegen. Dit is een kleine moeite, maar heeft een grote impact. Iedereen die een filmpje volledig uitziet, of de video pauzeert, ziet deze boodschap. Mensen die geboeid zijn door jouw video gaan dan ook actie ondernemen. Heb je een video voor een goed doel gelanceerd? Vraag dan meteen of er mensen willen doneren, dankzij de CTA 'Donate Now'. Verder heb je nog de keuze uit andere CTA's : Shop Now, Book Now, Apply now, ... .

Er was eens.. Storytelling

Let's step it up a notch. De vorige tips zijn makkelijk te implementeren en zijn beide op een half uurtje gefixt. Natuurlijk speelt de inhoud van jouw filmpje een grote rol in het potentiële resultaat van de advertentie. Uit ervaring hebben wij gemerkt dat filmpjes die puur commercieel zijn opgebouwd, matig of slecht scoren op Facebook. Je moet de gekozen doelgroep proberen te boeien. Laat ze wenen, laat ze lachen, laat ze vooral niet onberoerd.

Je hebt gemiddeld 5 seconden om die potentiële klant of fan mee te nemen in je verhaal.  Een geniaal voorbeeld hier van is de Super Bowl Commercial van Budweiser.

In een paar seconden ervaar je liefde, ontroering, angst en vriendschap. De les die we hierbij leren, is dat je beter een dag of week extra kan besteden aan het bedenken en filmen van een video. Zorg dat je een verhaal vertelt en altijd authentiek uit de hoek komt.

Wie o wie - Targeting

Een groot voordeel van Facebook targeting is dat je echte personen en niet gewoon cookies kunt targeten. No Sh*t Sherlock, was waarschijnlijk jouw reactie. Natuurlijk weet je dit, maar profiteer je hier wel ten volle van? Een goede targeting op Facebook vraagt zeker wat tijd. Wat je best eerst doet, is een profiel zoeken dat perfect in jouw gewenste doelgroep past.

Je gaat even kijken naar je bestaande fans. Hier browse je even door de likes van enkele profielen. Interessante pagina's die je steeds ziet terugkomen bij enkele fans, schrijf je op. Bij het opstellen van je targeting kan je deze gekozen interesses combineren met de demografische targeting die je al hebt opgezet. Het resultaat? Een targeting die veel beter gaat scoren op relevantie, engagement en uiteindelijk : conversies. Ook in je targeting moet je creatief blijven.

Gebruik Text overlays

Zoals je in de eerste tips als hebt gelezen, worden video's op Facebook vaak zonder geluid bekeken. Ondertiteling is hier al een grote meerwaarde. Wat ook aan te raden is, zijn text overlays. Tijdens jouw video zorg je op bepaalde cruciale momenten voor een text overlay. Zo kunnen de gebruikers die zonder geluid het filmpje bekijken ook geprikkeld worden. Je zou als je het filmpje zonder geluid bekijkt, perfect moeten weten wat er gebeurt.

 

Topics: Adverteren, Online Marketing, Social Media

Ook interessant om te weten