Pinterest - Tips & tricks voor bedrijven

Geschreven door op
Pinterest - Tips & tricks voor bedrijven

In de vorige blogpost ontdekte je al hoe Pinterest werkt en hoe je als bedrijf kan profiteren van het groeiende succes van dit medium. Key message? Zorg dat je als bedrijf via Pinterest de gebruikers inspireert. Een kopie van je webshop is not done; deel content die tot de verbeelding spreekt. Content die leeft, zoals DIY-projecten en inspirerende quotes, maken van je pinterestpagina een echte meerwaarde voor je bedrijf. Zorg dus dat je een emotionele band creëert met je volgers.

Ready, Set, Pin it!

Klaar om succesvol te gaan pinnen als bedrijf? Zoals beloofd, geven we je een aantal extra tips en tricks om van je pinterestpagina een bron van inspiratie te maken. Get ready to inspire!

Personaliseer je Pinterest profiel

Als bedrijf wil je dat je profiel van het scherm spat. Pinners geven je maar één kans om een goede indruk te maken. Zet daarom je business in de spotlights. Personaliseren is de boodschap. Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig.

  • Gebruik een geschikte profielfoto
  • Kies een passende gebruikersnaam
  • Beschrijf in een notendop wat je bedrijf doet en waar het voor staat
  • Geef aan waar pinners je bedrijf kunnen vinden
  • Vermeld de link naar je website

Hey there, I’m a pinner now

Maak gebruik van je bestaande netwerk. Laat je volgers op Facebook en Twitter weten dat je vanaf nu ook actief bent op Pinterest. Neem je volgers mee naar de nieuwe inspiratiebron van je bedrijf en inspireer ze daar verder.

What’s hot and what’s not?

Zoek regelmatig de pinners en borden op die op dat moment populair én interessant zijn voor je bedrijf. Op basis van die hot topics, kan je de content bepalen die je voorschotelt aan je volgers. Wie over populaire onderwerpen pint, wordt sneller gevonden op Pinterest. Zo bereikt je bedrijf de pinners die ze wil bereiken en vinden de pinners waar ze naar op zoek zijn. Win-winsituatie: check!

Social butterfly

Nu je de pinners en borden volgt die van belang zijn voor je bedrijf, is het tijd om een community te creëren. Reageer op en like de borden en pins van interessante pinners, gebruik namen en tags in je eigen pins, verzend pins naar influencers. Kortom, engageer je met mogelijke volgers. Interactie is alles! Doel? Relevante pinners overtuigen om de Pinterestpagina van je bedrijf te volgen en zich te engageren met je bedrijf.

It’s all about organisation

Als pinner gebruik je best relevante keywords om je pins en borden te beschrijven. Pinners die op zoek zijn naar iets specifiek zien meteen of jouw bord interessant kan zijn of niet. Zorg voor orde in de chaos door je borden op een overzichtelijke manier te organiseren. Hashtags zet je beter niet in. Die zijn enkel aanklikbaar in de beschrijving van de pin. Als je ze ergens anders zet, verspil je enkel tijd en lijkt het alsof je niet weet hoe je Pinterest gebruikt.

Pin verschillende soorten content

Bied je volgers gevarieerde content aan. Wissel foto’s af met infographics, videos en quotes. Maar het allerbelangrijkste: keep it simple, stupid. Pinners willen leuke en creatieve pins zien, geef ze deze dan ook!

Voeg de Pin it knop toe aan je website

Een goede website speelt met de juiste visuals. Voeg daarom de pin it knop toe aan je afbeeldingen. Zo kunnen bezoekers de foto gemakkelijker pinnen direct vanaf je website. Voordeel? De kans dat bezoekers de content van je website pinnen is groter. Dat zorgt er dan weer voor dat de content van je website meer visibiliteit krijgt.

Plan je pins

Als het om pinnen gaat, geldt een belangrijke regel: wees flexibel. Als de werkdag eindigt om 17u, is de pin-werkdag nog niet gedaan. Een bedrijf dat wil opvallen bij haar volgers voorziet ze ook ’s avonds en in het weekend van interessante pins. Hou er dus rekening mee dat een bedrijfspinterest meer tijd van je vraagt dan enkel de te presteren kantooruren.

Call-to-action

Voeg een call-to-action toe in je pinbeschrijving. Het is niet zo raar: mensen letterlijk vragen om iets te doen, stimuleert om het daadwerkelijk te doen. Het zorgt bovendien voor meer engagement. Wees er niet bang van;  een nee heb je, een repin kun je krijgen.

Bekijk de statistieken

Als je een Pinterest pagina aanmaakt voor je bedrijf, maak je een business account aan. Op die manier kan je statistieken bekijken over je pins en borden. Raadpleeg Pinterest analytics om er achter te komen:

  • welke pins de meeste vertoningen krijgen
  • welke pins pinners het meest repinnen
  • en welke pins de meeste clicks en likes krijgen

Zo kan je zien welk type content het meeste aanspreekt op je pinterestpagina en hier op inspelen.

Shop till you drop!

Wie onze vorige blogpost las, kon het fantastische nieuws over shoppen op Pinterest al lezen. Via buyable pins kunnen pinners producten kopen in de eigen webwinkel. Zie je iets leuk? Koop het meteen! Time management: check. Momenteel is de webwinkel nog niet te vinden op het web, maar binnenkort ben je nog maar één klik verwijderd van die mooie schoenen.

En nu? Nu is het tijd om als bedrijf aan de slag te gaan. Pinners zijn constant op zoek naar bedrijven die inspireren. Pinterest is voor bedrijven die hun doelpubliek willen aanspreken dan ook een must.  Hou rekening met onze tips en tricks als je Pinterest succesvol wil introduceren in je bedrijf. Maar vooral: probeer regelmatig nieuwe dingen uit, wees creatief, zoek leuke invalshoeken.

Topics: Social Media

Ook interessant om te weten