Facebook lead ads

Geschreven door op
Facebook lead ads

In het dagelijkse leven ligt de smartphone al gauw in de hand. Mensen besteden steeds meer tijd aan hun smartphone. De news feed van Facebook is op automatische piloot snel geopend. Foto’s liken, reageren op video’s en je inschrijven voor informatie van interessante bedrijven. Je kan het allemaal met je smartphone.

Toch valt dat inschrijven soms wat tegen. Je inschrijven staat vaak gelijk aan een minutenlang invullen en vragen beantwoorden. Frustrerend, we weten het! Een logisch gevolg is dan ook dat weinig mensen formulieren op hun smartphone invullen. Het gaat tegenwoordig allemaal te traag, zeker als je on the go bent.

Zoals je las in onze blogpost over micromoments hebben we alle mogelijke informatie in een fractie van een seconde aan onze vingertoppen en dat maakt ons veeleisender. Hoe zorg je er als adverteerder voor dat mensen je formulier via Facebook invullen? Het antwoord: de Facebook lead ads.

Hoe werkt het?

Een Facebook lead ad is een advertentie die je als bedrijf inzet om op een snellere en eenvoudigere manier informatie van je potentiële klanten te vragen. Als mensen eenmaal overtuigd zijn om zich bijvoorbeeld in te schrijven voor een nieuwsbrief en doorklikken op de lead ad, zijn een aantal gegevens al ingevuld op het formulier.

We geven je graag mee hoe het werkt:

 1. Zoals bij gewone facebookadvertenties blijft relevantie en een goede targeting belangrijk.
 2. Als het formulier opent zijn de contactgegevens van de persoon die zich wil inschrijven al ingevuld. Facebook baseert zich hierbij op de informatie die het al heeft van de gebruiker, zoals naam en e-mailadres.
 3. De facebooker controleert de ingevulde gegevens, vult (of past) eventueel aan en drukt op verzenden.

Hieronder zie je een voorbeeld van hoe een lead ad er uit kan zien.

 

Als bedrijf geef je via lead ads mensen de mogelijkheid om snel formulieren in te vullen op je mobiele apparaat.

Voor wie?

Verschillende types bedrijven kunnen lead ads gebruiken om mensen die interesse hebben in hun bedrijf te bereiken. Dankzij die ads kunnen potentiële klanten zich inschrijven voor de nieuwsbrief, een evenement of kunnen ze informatie ontvangen over producten.

Voordelen

 • Het inschrijfproces verloopt sneller dankzij de automatische invulling van gegevens.
 • Het formulier is mobielvriendelijk en gebruiksvriendelijk. De formulieren zijn zo ontworpen, dat mensen zo min mogelijk moeten typen. Gevolg? Klanten geven je bedrijf sneller accurate informatie, zodat je hen als bedrijf kan contacteren.
 • Dankzij customise lead ads kan je formulieren met open vragen en multiple choice vragen opstellen. Zo ontvang je nog meer relevante informatie voor je bedrijf.
 • Je verzamelt leads zonder dat mensen Facebook moeten verlaten om bijvoorbeeld het formulier op de website te moeten gaan invullen.
 • Lead ads verplichten een bedrijf om een link naar hun privacy beleid toe te voegen. Zo weten potentiële klanten dat ze veilig hun gegevens kunnen achterlaten.
 • De lead ad is dus ontworpen met privacy in het achterhoofd. Facebook vult de gegevens die het al weet van hun gebruikers automatisch in, maar gebruikers kunnen de gegevens nog steeds handmatig aanpassen voordat ze op verzenden drukken. De informatie wordt pas naar het bedrijf verstuurd als de gebruiker op verzenden drukt en dus bewust informatie wil doorsturen.
 • Elk veld op het formulier moet zijn ingevuld vooraleer iemand op verzenden kan drukken. Hierdoor krijgt je bedrijf altijd volledige informatie.
 • Heeft een potentiële klant al een formulier ingevuld? Dan krijgt die persoon de lead ad niet meer te zien. Met lead ads ga je dus zeer doelgericht te werk.

Key message?

Facebook lead ads maken het inschrijfproces van potentiële klanten via de Facebookapp eenvoudiger. Dat stimuleert mensen om zich sneller in te schrijven voor bedrijfsinformatie. Hierdoor laten ze dus sneller hun gegevens achter en dat maakt Facebook lead ads waardevol voor bedrijven.

Aan de slag?

Lead ads opstellen en de wereld in sturen gaat zeer gemakkelijk. Om er achter te komen hoe je een leadadvertentie maakt, verwijzen we je graag door naar de infopagina van Facebook.

In een volgende blog post geven we graag onze bevindingen over de Facebook lead ads.

Topics: Adverteren, Facebook, Mobile

Ook interessant om te weten