[INFOGRAPHIC] Social Media Cijfers 2011

Geschreven door op
[INFOGRAPHIC] Social Media Cijfers 2011

Social Media Cijfers 2011Benieuwd wat 2012 zal brengen voor sociale media? Hieronder heb je alvast een overzicht van enkele kerngetallen in een infographic gegoten.

Die drie grote noemers: Facebook, Twitter en LinkedIn uiteraard. Het aantal? Facebook heeft nu een dikke 800 miljoen actieve gebruikers, waarvan er maar liefst 200 miljoen in het afgelopen jaar werden aangeworven. Twitter is goed voor zo'n 100 miljoen actieve gebruikers en LinkedIn heeft zo'n 64 miljoen actieve gebruikers in Noord-Amerika alleen.

Facebook

Volgens de cijfers heeft de gemiddelde Facebook-gebruiker gemiddeld 130 vrienden op het netwerk en is geconnecteerd tot gemiddeld 80 pagina's, evenementen en groepen.

Interessant is dat gebruikers een merk op Facebook liken omdat ze ofwel klant zijn (58%), ofwel omdat ze kortingen en aanbiedingen willen krijgen (57%).

Twitter

Maar liefst 55% van de Twitterati gebruiken Twitter mobiel op hun smartphone. 34% van marketeers beweren leads te hebben gegenereerd met behulp van Twitter.

Wil je geretweet worden? Zorg dan voor interessante content (92%), humor (84%), persoonlijke relatie (66%), incentive (tastbaar of virtueel) (32%), expliciet vragen voor een retweet (26%) of bekendheid (21%).

Algemeen

30% van B2B marketeers spenderen jaarlijks grote bedragen aan marketing op social media, maar 30% hiervan volgt de impact hiervan op hun salescijfer en leads niet op.

44% van bedrijven gaat hun medewerkers' activiteiten op sociale media na.

Social Media Statistieken 2011

Bron: Mediabistro

Topics: Social Media

Ook interessant om te weten